Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Διαμαντοπούλου: "Δεν παραιτούμαι!"


Οι φήμες που κυκλοφορούν από το πρωί κυρίως σε blogs οδήγησαν την υπουργό Παιδείας να εκδώσει μια οργίλη

ανακοίνωση. Μάλιστα καλεί τους δημοσιογράφους να προστατεύσουν το επάγγελμα από τέτοιου είδους φήμες.

Τίτλος της ανακοίνωσης είναι: «Περί δήθεν παραιτήσεώς μου»
 
Φανερά οργισμένη η υπουργός αναφέρει : " Φήμες και υπονοούμενα χωρίς βάση και χωρίς αφορμή δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο το γαϊτανάκι της παραπληροφόρησης των «…μη ειδήσεων» περί δήθεν παραίτησής μου.
 Μέχρις εδώ!
 Όλα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων όπου διακυβεύεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Η διασπορά αυτών των φημών ανήκει στη διαδικασία της ποινικής νομοθεσίας".

Και καταλήγει : "Η επιχείρηση «αίμα στο κοινό» είναι το αντίθετο από τη διαφάνεια και από την αναγκαία αποκαλυπτική λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ως πολιτικός αρνούμαι τις απόπειρες εκφοβισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Ελπίζω τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων να προστατέψουν τις αρχές του λειτουργήματός τους."
Πεταλωτής: Οποιος έχει στοιχεία να έρθει και να τα βγάλει 
  «Είναι λυπηρό να βάλλεται η υπουργός Παιδείας εν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, «κάτι που δημιουργεί και κλονισμό της εμπιστοσύνης των μαθητών και των γονέων».
  «Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με φήμες και υπονοούμενα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι έτσι απαξιώνουμε τον πολιτικό κόσμο και την ίδια την κοινωνία.

  «Όποιος έχει στοιχεία για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο να έρθει και να τα βγάλει, αλλά αυτή διάχυτη φημολογία είναι σε βάρος της ίδιας της πολιτείας και της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου