Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

'Ενταση στον 'Αγνωστο Στρατιώτη - 'Εφυγαν από την θέση τους οι εύζωνοι

Ένταση νωρίτερα έξω από τη Βουλή όπου έχει καταλήξει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Διαδηλωτές φώναξαν



"Κλέφτες, κλέφτες" και κάποιοι επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Ο αξιωματικός ζήτησε από τους ευζώνους να φύγουν από τα φυλάκια.
Οι διαδηλωτές έκαναν μια στάση έξω από τη Marfin όπου στις 5 Μαϊου δολοφονήθηκαν τρείς άνθρωποι.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της 5ης Μαϊου κλειστά είναι τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου καθώς και αρκετοί χώροι εργασίας στην οδό Πανεπιστημίου.
 Ανοιχτοί είναι όλοι οι χώροι εργασίας και καταστήματα στην περιοχή της Ομόνοιας προς το Μοναστηράκι (οδός Αθηνάς, κλπ) καθώς και στη Βουκουρεστίου προς το Κολωνάκι.

Στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Θησείο κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ.

Από την πλατεία Ομόνοιας οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Πειραιώς, πέρασαν μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο παραμένει υπό κατάληψη και επέλεξαν να μην φτάσουν στην Βουλή.

Νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Στην κινητοποίηση θα μετάσχουν, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τα λεωφορεία και τα τρόλει. Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα εκτελούνται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ και το ΤΡΑΜ. Mαταιώνονται επίσης όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 
Ακυρώσεις όμως ανακοίνωσε η Olympic Air για δρομολόγια εσωτερικού.
 
Δεμένα την σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου