Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πόλεμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ


Σνόμπαρε την Βουλή με την απουσία του ο Προέδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου


 συζητήθηκε το νομοσχέδιο της Λούκας Κατσέλη για την διαδικασία απλοποίησης ίδρυσης επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Δριβελέγκας αντέδρασε έντονα μιλώντας για απαξίωση της επιτροπής από την πλευρά του ΣΕΒ και προειδοποίησε οτι όσο καιρό θα είναι ο ίδιος προεδρος δεν θα δεχτεί ποτέ τον ΣΕΒ σε ακρόαση.

Αργότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής στην οποία δηλώνει τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως αλλά ήταν ασφυκτικό το περιθώριο χρόνου των 16 ωρών που του δόθηκε, αλλά με ύφος δηλώνει ότι ο ΣΕΒ ανταποκρίθηκε στην εναλλακτική πρόταση που περιλαμβάνεται στην ίδια επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής και στην οποία αναφέρεται ότι "στην ανωτέρω Επιτροπή μπορείτε να υποβάλετε και γραπτό υπόμνημα.

'Εντονη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρηστου Πρωτόπαππα "εαν ο κ. Δασκαλόπουλος είναι τόσο ευαίσθητος για το πολιτικό σύστημα και το μέλλον του, όπως υποστηρίζει, τότε θα πρέπει να σέβεται και τον ρόλο του".

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους, η κα Κατσέλη απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Δασκαλόπουλου οτι έλαβε αργα την πρόσκληση αποκαλύοπτοντας οτι η επιστολή με τις θέσεις του ΣΕΒ είχαν φτάσει στην επιτροπή πριν από μια εβδομάδα.

Είπε επίσης : «Θα περίμενα από το ΣΕΒ να προσέλθει στην Επιτροπή για να εκθέσει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο, το οποίο περιμένει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και μειώνει τόσο το κόστος όσο και τη γραφειοκρατία, που σήμερα ταλανίζει τον κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να ιδρύσει μία επιχείρηση. Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για τις ερωτήσεις που θέτει και διευκρινίσεις για ζητήματα στα οποία, όπως προκύπτει από το υπόμνημα, υπάρχει παρανόηση.»


Ο κ. Δασκαλόπουλος αν και προσεκλήθη, δεν παρέστη κι εξέφρασε δια επιστολής τις απόψεις του για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως… έλαβε αργά την πρόσκληση, όμως πολλοί βουλευτές έλεγαν πως η απουσία του δεν είναι άσχετη με την αυστηρή κριτική που δέχτηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα (πλην Ν.Δ.), με αφορμή τις δηλώσεις του ότι «χρεοκόπησε το κράτος της μεταπολίτευσης» και τις… υπόνοιες για την ίδρυση νέου κόμματος από επιχειρηματίες.


Να θυμίσουμε ότι επικριτικότερη όλων ήταν η Κυβέρνηση, η οποία δια του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, είχε μιλήσει για… «ψείρες που χόρτασαν και βγήκαν στον γιακά»!

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο της κ. Κατσέλη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε για αποσπασματική νομοθετική πρωτοβουλία με σημαντικά θεσμικά και τεχνικά κενά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου