Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αύριο το πόρισμα για τις προσλήψεις συγγενών και συγχωριανών της Θ. Τζάκρη

Οι προσλήψεις στο μουσείο της Πέλλας έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ειδικού κλιμακίου μετά από εντολή του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου για να διαπιστωθεί εάν ήταν “όλα σύννομα” όπως δήλωσε η κ. Τζάγκρη.

Μιλώντας στο Mega η κ. Τζάκρη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αποκαλύψεις” για το διαγωνισμό στο Μουσείο Πέλλας, στον οποίο φέρονται να προσελήφθησαν 36 συγγενείς και συντοπίτες της υφυπουργού, η οποία έχει διατελέσει αντινομάρχης Πέλλας. 

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν οτι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται πως δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για την υφυπουργό.

Σε υψηλούς τόνους η κ. Τζάκρη δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν ότι "έτρεχε" διαγωνισμός για το Μουσείο, παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάποιους από τους προσληφθέντες και ότι κάποιοι έχουν μακρινή συγγένεια μαζί της, ωστόσο αρνήθηκε ότι υπήρξε όποια παρέμβαση εκ μέρους της για να προσληφθούν.

Επίσης διέψευσε όσα λέει το δημοσίευμα για επιδοτήσεις στην Πέλλα – σε 80 τοπικούς συλλόγους όπως αναφέρει η εφημερίδα- από το υπουργείο. “Έχω δώσει μερικές σε ορισμένες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπως έχω αρμοδιότητα από τη Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης", δήλωσε η κ. Τζάκρη. Ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν κωδικοί στο υπουργείο για τις επιδοτήσεις και ότι “δόθηκαν όσα δίνονται κάθε χρόνο”.

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο εκδότης των “Αποκαλύψεων” Σ.Κοτρώτσος ο οποίος επανέλαβε ότι στην τελική κατάταξη του πίνακα για τις προσλήψεις υπήρξε “παρέμβαση”, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα περίπτωση άνδρα με δύο παιδία, ο οποίος μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου