Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων είπε η Πορτογαλία

Νόμος του κράτους αποτελεί πλέον για την Πορτογαλία η απόφαση του συντηρητικού προέδρου της χώρας Ανιμπάλ Σίλβα να επικυρώσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

 νόμο είχαν υπερψηφίσει τον Ιανουάριο τα κόμματα της Αριστεράς και του κέντρου στο κοινοβούλιο, ενώ τα κόμματα της Δεξιάς είχαν ταχθεί εναντίον ζητώντας δημοψήφισμα.
Ο Πορτογάλος πρόεδρος θα επικυρώσει το μέτρο «θέτοντας στην άκρη τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως ανέφερε, καθώς εάν διαφωνούσε στο νομοσχέδιο, το μέτρο θα επέστρεφε στο κοινοβούλιο: «Πιστεύω πως αυτό απλά θα συνέβαλε στην άσκοπη συνέχιση αυτής της συζήτησης, που θα αποσπούσε την προσοχή μας από τα σοβαρά (οικονομικά) προβλήματα της χώρας».
Στο νόμο ήταν αντίθετη η Καθολική Εκκλησία στη χώρα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η Πορτογαλία αψήφησε την Εκκλησία: Το 2007 είχε επιτρέψει τις εκτρώσεις, ενώ τον επόμενο χρόνο επέτρεψε το διαζύγιο ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη ενός από τους συζύγους. Το 90% του πληθυσμού είναι βαπτισμένοι Καθολικοί, αλλά περίπου το 20% δηλώνουν πιστοί Καθολικοί.
Ο πορτογαλικός νόμος για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν προβλέπει την υιοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου