Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το Google παντρεύει την τηλεόραση με το ίντερνετ


Η τεχνολογία αυτή, με βάση το πρόγραμμα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο.

 όμιλος Google του διαδικτύου ανακοίνωσε σήμερα μια λύση για τη σύνδεση των τηλεοράσεων με το διαδίκτυο, που θα βασίζεται στο λειτουργικό της σύστημα Android, για να "συνδυαστεί το καλύτερο της τηλεόρασης και του Διαδικτύου".

"Η Google τηλεόραση είναι μια νέα πλατφόρμα, που κατά την άποψη μας, θα αλλάξει το μέλλον της τηλεόρασης", δήλωσε ένας αξιωματούχος του ομίλου ο Ρίσι Σάντρα, σε διάσκεψη της Google στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Η τεχνολογία αυτή, με βάση το πρόγραμμα Android με το οποίο λειτουργεί ένας αυξανόμενος αριθμός κινητών τηλεφώνων, θα είναι προσβάσιμη μέσω τηλεοράσεων συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο, είτε άμεσα είτε μέσω αποκωδικοποιητή.

"Η μετάβαση ανάμεσα στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο είναι απόλυτα συνεχής", υπογράμμισε ο Τσάντρα, κατά τη διάρκεια επίδειξης που σημαδεύτηκε πάντως από μερικές αναποδιές, και πραγματοποιήθηκε με ένα πληκτρολόγιο και έναν αποκωδικοποιητή.

"Για τον χρήστη, μικρή σημασία έχει το από πού προέρχονται τα προγράμματα, είτε πρόκειται για απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είτε για μια συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων (DVD player) ή από το διαδίκτυο-- αυτός θέλει απλώς να τα δει", τόνισε ο Τσάντρα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου