Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

“Έτρωγαν με χρυσά κουτάλια” τα golden boys στα ΕΛ.ΤΑ


Εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί 84 στελεχών των ταχυδρομείων που ευθύνονται για ένα όργιο σπατάλης σύμφωνα με την έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης για την περίοδο 2004-2009.

 ευρώ φαίνεται ότι έκαναν φτερά σε... καλλυντικά, ταξίδια με διαμονή σε πολυτελή κέντρα στην Αράχωβα, το Καρπενήσι και άλλα χειμερινά κέντρα, ενώ υπάρχουν στοιχεία και για απευθείας αναθέσεις έργων, ακόμη και στη Siemens.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα” ήδη έχει απομακρυνθεί ένα στέλεχος των ΕΛ.ΤΑ και η υπόθεση σύντομα θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ ο πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ δηλώνει πως μέσα σε πέντε χρόνια ο οργανισμός από κέρδη επτά εκατομμυρίων εμφάνισε ζημιά 37 εκατομμυρίων!

Τώρα γίνονται φύλλο και φτερό τα στοιχεία 80ν υπαλλήλων με υπέρογκες αμοιβές για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το αντικείμενό τους και γιατί είχαν τόσο υψηλές αμοιβές, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος όλων των διαγωνισμών και των αναθέσεων έργων των ΕΛ.ΤΑ για να διαπιστωθούν αν έγιναν όλα νόμιμα.

Όπως όλα δείχνουν όμως πως μέσα σε πέντε χρόνια έκαναν φτερά περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το αποθεματικό, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι έκαναν ταξίδια, εκδηλώσεις και αγόραζαν... καλλυντικά χρεώνοντας τα ΕΛ.ΤΑ.

Στον εισαγγελέα στέλνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσες τις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης διαπιστώνονται στα ΕΛΤΑ. «Χθες, χαρακτήρισα, ως παράδειγμα κακοδιαχείρησης και φαυλότητας, τον ΟΣΕ. Να προσθέσω, σήμερα, ότι τέτοιο παράδειγμα είναι και τα ΕΛΤΑ», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή και σημερινά δημοσιεύματα για ατασθαλίες την περίοδο 2004-2009.

«Αυτά που πρέπει να κάνουμε, τα κάνουμε, κάνουμε αλλαγές και αποδίδουμε ευθύνες και όπου χρειάζεται, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας», είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε: «δόθηκαν εντολές στον πρόεδρο των ΕΛΤΑ να πάρει γρήγορες αποφάσεις. Πάφθηκε στέλεχος του Οργανισμού. Η έρευνα συνεχίζεται. Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα του κράτους και του Δημοσίου και πρέπει να δίνουμε λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου