Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Παπανδρέου: Δώστε μας χρόνο


Την ανάγκη οι διεθνείς αγορές να δώσουν χρόνο στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που έχει δρομολογήσεi, έτσι ώστε να μην επαληθευτούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια κατά της χώρας μας, τονίζει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην El Pais.

Ο μηχανισμός στήριξης της Ε.Ε. είναι αρκετά μεγάλης κλίμακας, έτσι ώστε να μας δίνει χρόνο για να το αποδείξουμε και για να είμαστε αξιόπιστοι. Δεν είναι απαραίτητο να προβούμε σε στάση πληρωμών, ούτε σε αναδιάρθρωση του χρέους" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός στην ισπανική εφημερίδα, τονίζοντας: "Επιλέξαμε να μη το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι για δημοσιονομική εξυγίανση".

Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει να βγει από την Ευρωζώνη, αφήνοντας παράλληλα αιχμές στην Ε.Ε. ότι άργησε να αντιληφθεί ότι η επίθεση των κερδοσκόπων δεν είχαν στόχο την Ελλάδα αλλά τη σταθερότητα του ευρώ.
   
Ο Γ. Παπανδρέου επιρρίπτει εκ νέου ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και την απόκρυψη των δημοσιονομικών στοιχείων από την Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου