Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Ένα βήμα πιό κοντά σε νέο κόμμα η Ντόρα

Σκληραίνει τη στάσης της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά η ...ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επανέλαβε ότι θα παραμείνει στη Βουλή, ενώ άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω σκεφθεί και να φύγω από την πολιτική, αλλά και να δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος με ιδέες ριζοσπαστικές και πάντως όχι λαϊκίστικες. Πάντως, αυτή τη στιγμή η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνω είναι να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα».
Σε ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις βουλευτών που συντάσσονται στο πλευρό της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «
Στόχος μου δεν είναι η διάσπαση. Ο κάθε βουλευτής πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό. Δεν θα πω εγώ σε κανέναν τι να κάνει».
Παράλληλα επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι ο Α.Σαμαράς «διέγραψε ένα βουλευτή που στις εσωκομματικές εκλογές έλαβε ποσοστό 40%. Δεν είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα πλέον η ΝΔ. Ακολουθεί μια σκληρά αρχηγική γραμμή».
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ακόμη ότι ενδεικτικό είναι πως ακολουθείται αυστηρά κομματική γραμμή και στο ασφαλιστικό, ενώ σημείωσε πως «είναι πασιφανές πως χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό».
Ερωτηθείσα για τη στάση που θα τηρήσει η ίδια κατά την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σημείωσε ότι δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νομοσχέδιο και πως όταν το πράξει, τότε θα αποφασίσει τη στάση της.
Η ανεξάρτητη βουλευτής ρωτήθηκε για τη στάση του Κ.Καραμανλή κατά την ψηφοφορία για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα και απάντησε: «Κι εγώ περίμενα να μιλήσει για τα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου