Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Στο χαμηλότερο σημείο 14μήνου το ευρώ


Κάτω από το 1,25 διαμορφώθηκε η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, γιά....

πρώτη φορά από τις αρχές 5 Μαρτίου του 2009.

Σύμφωνα μετο Γαλλικό Πρακτορείο, «οι απώλειες για το ευρώ επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση για την έκρηξη της βόμβας έξω από τις φυλακές του Κορυδαλού, στην Αθήνα».  
Το πρακτορείο Μπλούμπεργκ εκτιμά από την πλευρά του ότι η συνεχιζόμενη για τέταρτη εβδομάδα υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου οφείλεται στην ανησυχία που επικρατεί στις αγορές για το ενδεχόμενο οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης , στην προσπάθειά τους να λάβουν μέτρα μείωσης του χρέους, να υπονομεύσουν την ανάπτυξή τους.
«Οι αιτίες της κρίσης χρέους στην Ευρώπη δεν έχουν ακόμη επιλυθεί» λέει ο αναλυτής Γιον Νιχέι της εταιρίας Tokai Tokyo Securities Co,στο Τόκιο. «Οι πολίτες έχουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του πακέτου αντιμετώπισης του χρέους» πρόσθεσε.
Το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 1,7% αυτή την εβδομάδα,παρά το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης του ενιαίου νομίσματος .Από την αρχή του χρόνου έχει χάσει το 8,5% της αξίας του,σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, ενώ το δολάριο έχει ενισχυθεί κατά 6% και το γεν κατά 6,4%.

Εξάλλου συνεχίζεται η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, βρισκόταν στις 1686 μονάδες, καταγράφοντας πτώση κατά 1,74%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου