Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Θάσος: Στο σκαμνί για κακούργημα ο δήμαρχος!


O δήμαρχος κύριος Μερέσης κατηγορείται για σπατάλη χρημάτων, παράνομες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις έργων και προμήθειες...

Η δίωξη του δημάρχου Θάσου για παράβαση καθήκοντος, έρχεται μετά την έκθεση του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε ότι στο Δήμο Θάσου για μεγάλο χρονικό διάστημα γινόταν αλόγιστη σπατάλη χρημάτων.

Επίσης, στην έκθεσή τους οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης διαπιστώνουν παράνομη απασχόληση προσωπικού, απευθείας αναθέσεις έργων και προμήθειες χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, που είχαν ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο δήμο με χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο πόρισμά τους δύο επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που έκαναν έλεγχο στα αρχεία του δήμου Θάσου την τετραετία 1999 - 2002, και την τριετία 2000 - 2002, ο δήμος απασχόλησε προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση έργου χωρίς να τηρηθεί καμία από τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι προσλήψεις δεν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε προκηρύχθηκαν στον Τύπο ενώ για τη διενέργειά τους δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις. Οι επιθεωρητές αναφέρουν στην έκθεση τους, πως  ο δήμαρχος (έχοντας χάσει τις εκλογές του 2002), υπέγραψε βεβαιώσεις την τελευταία εβδομάδα της θητείας του, λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση. Από αυτές τις βεβαιώσεις, οι εμφανιζόμενοι ως απασχοληθέντες στο Δήμο Θάσου διεκδίκησαν και δικαστικά τα φαινόμενα ως δεδουλευμένα τους.

Οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι ζήτησαν εγγράφως από το δήμαρχο Θάσου να ενημερώσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις απόψεις του σχετικά με τις αρχικές διαπιστώσεις που προέκυψαν από τους ελέγχους. «Ο δήμαρχος δεν μας απάντησε ως την ολοκλήρωση της έρευνας, αν και οι διαπιστώσεις μας αφορούσαν περίοδο κατά την οποία ήταν ο ίδιος δήμαρχος Θάσου» σημειώνουν οι ελεγκτές στην έκθεσή τους.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Καβάλας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου