Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΟΤΕ: γιατί φύγαμε από το NYSE


Τους λόγους που οδήγησαν στην πρόθεση εξόδου του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός

 ότι ο όγκος των συναλλαγών της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τρόπο που να καθίσταται δυσανάλογο το όφελος σε σχέση με τα έξοδα και προσθέτει ότι όλες οι εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήρια διεθνώς εφαρμόζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για την οικονομική πληροφόρηση των επενδυτών, ενώ πλέον η ύπαρξη του ευρώ διευκολύνει τις συναλλαγές.

Σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κεφαλαίου του ΟΤΕ διαπραγματεύεται σε ADRs, περίπου 1,8%. Η αποχώρηση του ΟΤΕ από το ταμπλό του NYSE δε σημαίνει ότι σταματάει η διαπραγμάτευσή του σε δολάρια ΗΠΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες που παλιότερα είχαν εισάγει τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως οι ABN Amro, Allianz, Axa, Bayer, Benetton, British Airways, BSkyB, Cable & Wireless, Deutsche Telekom, Ducati, Invitel, KPN, Swisscom, Telekom Austria, Telenor, Vivendi έχουν ήδη λάβει και υλοποιήσει αντίστοιχες αποφάσεις και έχουν αποσυρθεί.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ έλαβε τη σχετική απόφαση, κρίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει τέλος, το επενδυτικό κοινό, ότι θα εξακολουθεί να τηρεί τα ίδια υψηλά επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, που έχει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου