Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Οργή στη Γαλλία από τον θάνατο νεαρού σε πάρτι του Facebook


Οι γαλλικές αρχές έκαναν σήμερα έκκληση για τη λήψη μέτρων ώστε να ελέγχονται τα κοκτέιλ πάρτι που διοργανώνονται μέσω του Facebook μετά από το θάνατο ενός νεαρού προφανώς από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.


" μπορούμε να αφήσουμε να περάσει κάτι τέτοιο", είπε ο Ζαν-Μαρκ Αϊρό, δήμαρχος της Νάνδης, όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό.
 
Ο άνδρας, ηλικίας 21 ετών, έπεσε από μία γέφυρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μετά από ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο παρεβρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι.
 
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του χθες. Ο Αϊρό είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι ο νεαρός είχε καταναλώσει υπερβολικά πολύ αλκοόλ στο πάρτι που ονομάστηκε "Facebook aperitif".
 
Στη διάρκεια και μετά το πάρτι, η αστυνομία στη Νάνδη συνέλαβε 41 ανθρώπους με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, δημόσιας μέθης και πρόκλησης βίας.
"Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί", είπε ο Αϊρό και πρόσθεσε ότι θα καλέσει τον υπουργό Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ, να διοργανώσει μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το θέμα.
"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο", είπε ο δήμαρχος της Νάνδης.
 
Τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένα άλλο πάρτι μέσω Facebook, στη Νάνδη, δεκάδες νεαροί έχασαν τις αισθήσεις τους από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και 38 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.
 
Πρόκειται για μία νέα μόδα που διαδίδεται όλο και περισσότερο στη Γαλλία, όπου παρεμφερή πάρτι έχουν διοργανωθεί εντός του χρόνου και σε άλλες πόλεις.
 
Οι διοργανωτές του Facebook aperitif που έχει προγραμματιστεί να γίνει κοντά στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στις 23 Μαϊου, αναμένουν τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου