Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Έκρηξη τώρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πήραν στα ίδια ΜΜΕ και χρησιμοποίησαν την ίδια φρασεολογία
- Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για την έκρηξη του Κορυδαλλού
- Από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, η βόμβα εξερράγη νωρίτεραΤην επίδειξη ισχύος συνεχίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.
Λίγες ώρες μετά την έκρηξη στον Κορυδαλλό, εξερράγη ισχυρός μηχανισμός στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκαν τηλεφωνήματα στα ίδια μέσα και με περίπου το ίδιο μήνυμα: "Δεν είναι φάρσα, έχουμε βάλει βόμβα".

Στην Θεσσαλονίκη η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπόγειο των δικαστηρίων, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες. Μάλιστα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι ίσως υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 13:35 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 12:51 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στην Αθήνα και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», όπου άγνωστος ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου.

Ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθούν τα δικαστήρια αλλά και τα απέναντι κτίρια. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν πρόλαβε να βγάλει τον κόσμο έξω.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού με τον κόσμο να τρέχει να βγει έξω από το κτίριο και τους αστυνομικούς να δίνουν τις οδηγίες. Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ένα σύννεφο σκόνης και άσπρου καπνού κάλυψαν τον ουρανό πάνω από την οροφή του κτιρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου