Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η λίστα με τους φοροφυγάδες γιατρούς

 Γιατρός στο Κολωνάκι δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ!
- Σε διαγνωστικό κέντρο στον Πειραιά επιβλήθηκε πρόστιμο 1.326.041 ευρώ!
- Γιατρός του σκανδάλου De Puy δήλωνε : 2,4 εκατομμύρια το 2008 και 11 εκατομμύρια το 2009!


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα των γιατρών του Κολωνακίου που φοροδιαφεύγουν.

Σε έξι από αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ, ενώ σε τέσσερις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
Οι έρευνες έγιναν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε περισσότερους από 150 γιατρούς στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε 57 γιατρούς.

Για 36 από αυτούς προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.

Απίστευτο θράσος!
Οδοντίατρος με αρχικά Α.Κ. δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ! Πιο κάτω δηλαδή και από χαμηλοσυνταξιούχο! Αλλος, επίσης οδοντίατρος με αρχικά Γ.Ζ. δήλωνε εισόδημα 640 ευρώ! Η λίστα είναι ατελείωτη με τους γιατρούς φοροφυγάδες να μην κόβουν αποδείξεις και να αρνούνται να δείξουν τα βιβλία εσόδων - εξόδων τους.

Απίστευτο θάρρος!

Μόνο ένας γυναικολόγος με αρχικά Ν.Σ. είχε το θάρρος να δηλώσει εισόδημα 549.088 ευρώ, ενώ κι ένας ορθοπεδικός με αρχικά Β.Μ. δήλωσε εισόδημα 350.100 ευρώ.

Για τους γιατρούς της λίστας, το υπουργείο Οικονομικών κάνει κι άλλους ελέγχους  και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν στον πίνακα που ακολουθεί μόνο τα αρχικά τους έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην δικαστική διαδικασία:






Σε άλλη έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του ΣΔΟΕ ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.














Στον προηγούμενο πίνακα τα πρόστιμα που έχουν καταλογισθεί είναι τεράστια και μάλιστα είναι εμφανές οτι οι περισσότεροι είναι σε παραιατρικά επαγγέλματα.

Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ.

Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.

Προηγήθηκε έρευνα 4 μηνών από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Οι ορθοπεδικοί που εργάζονται σε γνωστά δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας, χρηματίζονταν από στελέχη της DePuy με σκοπό να προωθήσουν προϊόντα της εταιρείας και μάλιστα υπερτιμολογούσαν έως και 20% την τελική τιμή των υλικών.
Η υπόθεση De Puy International (πρόκειται για θυγατρική εταιρεία της αμερικανικής πολυεθνικής Johnson & Johnson) απεκαλύφθη έπειτα από έρευνα των βρετανικών υπηρεσιών δίωξης οικονομικού εγκλήματος…
Σύμφωνα με την έρευνα, που οδήγησε ήδη στην καταδίκη με ποινή φυλάκισης ενός έτους ενός πρώην στελέχους της εταιρείας από τη βρετανική δικαιοσύνη, στελέχη του DePuy είχαν δώσει «μίζες» ύψους 5,1 εκατ. ευρώ σε γιατρούς διάφορων χωρών «για την προώθηση προμηθειών ορθοπεδικού υλικού»…
Οι «μίζες» αυτές καταβλήθηκαν κυρίως την περίοδο 2002–2005, αλλά πρόσφατες έρευνες «μιλούν» για δραστηριότητα που είχε ξεκινήσει από το 1999 και διήρκησε δέκα ολόκλήρα χρόνια έως το 2009…
Το 2009 το ΣΔΟΕ «εισβάλλει» στην DePuy Ελλάς και κατάσχει λίστα με ονόματα Ελλήνων ορθοπεδικών σε δημόσια νοσοκομεία τα οποία «φέρεται» να είχαν αναλάβει, ανάλογα με τον τζίρο του κάθε νοσοκομείου, να προωθήσουν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρείας, με τις ανάλογες χρηματικές διευκολύνσεις…
Πρόκειται για ορθοπεδικά υλικά πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνταν σε μεταμοσχεύσεις ή επεμβάσεις για την αποκατάσταση τραυματισμών σε πόδια ή χέρια…





Όπως διευκρινίζεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Όπως αναφέρεται, τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου