Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

105 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη. Ένα 8χρονο παιδάκι βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια....



Το αεροσκάφος συνετρίβη την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και ήταν της αεροπορικής εταιρείας Afriqiyah Airways. Είχε τελικό προορισμό το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο.
 
Σε αυτό επέβαιναν 94 επιβάτες και 11 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο αεροπλάνο υπήρχαν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων στην πλειοψηφία τους Βρετανοί και Νότιο Αφρικανοί.

Λίγο πριν τις 10:55 έγινε γνωστό από το αξιωματούχους της χώρας 
ότι ένα 8χρονο Ολλανδό παιδάκι ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.
 
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής ενώ το δυστύχημα έγινε γύρω στις 06:30 το πρωί τοπική ώρα.
 
Σύμφωνα με το site της εταιρείας το αεροσκάφος ήταν τύπου Airbus 330. Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του BBC τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι πολύ καλός και καλοκαιρινός αρά αποκλείεται να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.
Η εταιρεία αυτή έχει πέντε ενοικιαζόμενα αεροπλάνα ενώ το 2007 υπέγραψε συμφωνία με την Airbus για αγορά 11 καινούργιων αεροπλάνων.
 
Ιδρύθηκε το 2001 και ανήκε σε Λίβυο επιχειρηματία. Πριν από δύο περίπου χρόνια πώλησε το 50% των μετοχών της σε Αφρικανική επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου