Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή - Απειλείται με δήμευση της περιουσίας τουΤο πρώτο μεγάλο χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής επέφερε το ΣΔΟΕ, επιβάλλοντας πρόστιμο μαμούθ σε Έλληνα εφοπλιστή, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ!Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον εφοπλιστή είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ΣΔΟΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα ενημερωθούν για την υπόθεση ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Για κανένα από αυτά όμως δεν κατέβαλε ετήσιο φόρο αγοράς 3%, και τώρα καλείται να από την εφορία να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ενοικιάζονται από τράπεζες και καταστηματάρχες. Έχει επίσης ακίνητη περιουσία στη Μύκονο, στη Τζιά, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Φιλοθέη και την Αράχωβα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο εφοπλιστής, για τα ακίνητα που μισθώνει, δεν δήλωνε στην εφορία τα μισθώματα.

Αν ο επιχειρηματίας δεν καταβάλλει το ποσό θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιακής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου