Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Κλείνουν 60 νυχτερινά κέντρα λόγω φοροδιαφυγής-Πρόστιμο 40 εκατομμυρίων στον εφοπλιστή Προκοπίου

Ποιός είναι ο εφοπλιστής με το γιοτ των 106 μέτρων

Λουκέτο σε νυχτερινά κέντρα που δεν κόβουν αποδείξεις
- Εσοδα 15.000 ευρώ το χρόνο δηλώνουν επιχειρηματίες της νύχτας

Το σήμα ότι βάζει τέλος στη φοροδιαφυγή επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση, θέλοντας να δείξει ότι δεν πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης τα μόνιμα “υποζύγια”, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Γι' αυτό το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε νυχτερινά κέντρα που δεν κόβουν αποδείξεις και εμφανίζουν έσοδα... 15.000 το χρόνο!

Είναι ενδεικτικό ότι από τα 1.600 νυχτερινά κέντρα και μπαρ που λειτουργούν μόλις τα 97 δηλώνουν έσοδα πάνω από 80.000 ευρώ. 361 από αυτά δηλώνουν έσοδα μέχρι 15.000 και άλλα 311 δηλώνουν έσοδα από 15.000 έως 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των κέντρων που βρίσκονται στις πρώτες θέσης της λίστας για λουκέτο υπάρχουν και πολύ... ηχηρά ονόματα.

Εξελίξεις αναμένονται τάχιστα και στη διαβόητη υπόθεση των 151 γιατρών του Κολωνακίου, πολλοί εκ των οποίων εντοπίστηκαν να δηλώνουν εισόδημα μικρότερο και από το ενοίκιο που πληρώνουν κάθε μήνα! Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών αυτών. 

Στην ίδια επιχείρηση εντάσσεται και το πρόστιμο-μαμούθ των 40 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε στον έλληνα εφοπλιστή Γ. Προκοπίου από το ΣΔΟΕ.
Όπως διαπιστώθηκε, από το 2005 μέχρι σήμερα, ο εφοπλιστής (και ο αδερφός του που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο), αγόρασε μέσω κυπριακών εταιριών 120 ακίνητα, αντικειμενικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι και ο ιδιοκτήτης ενος υπερπολυτελούς γιοτ 106 μέτρων!
Για κανένα από αυτά τα ακίνητα όμως δεν κατέβαλε ετήσιο φόρο αγοράς 3%, και τώρα καλείται να από την εφορία να πληρώσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.


Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και ενοικιάζονται από τράπεζες και καταστηματάρχες. Έχει επίσης ακίνητη περιουσία στη Μύκονο, στη Τζιά, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Φιλοθέη και την Αράχωβα. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο εφοπλιστής, για τα ακίνητα που μισθώνει, δεν δήλωνε στην εφορία τα μισθώματα.

Αν ο επιχειρηματίας δεν καταβάλλει το ποσό θα ενεργοποιηθεί η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει δήμευση περιουσιακής κατάστασης.

Για την υπόθεση θα ενημερωθούν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου