Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κινέζος πολυεκατομμυριούχος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για δωροδοκία.

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε σήμερα ο Κινέζος επιχειρηματίας και πρώην πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, Χουάνγκ Γκουανγκγιού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δωροδοκίες και χειραγώγηση μετοχών.

 με το πρακτορείο "Νέα Κίνα" στον 41χρονο επιχειρηματία επιβλήθηκε και πρόστιμο 600 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 88 εκ. ευρώ) ενώ κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία του αξίας 200 εκατομμυρίων γουάν .
 
Η δίκη του Χουάνγκ έγινε στις 23 Απριλίου στο Πεκίνο και το δικαστήριο ενημέρωσε τους συνηγόρους του ότι η απόφαση επρόκειτο να εκδοθεί "σύντομα".
 
Ο Χουάνγκ είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 και στις αρχές του επόμενου έτους, όταν πλέον είχε παραιτηθεί από την προεδρία της Gome, της εταιρείας οικιακών ηλεκτρικών συσκευών που είχε ιδρύσει ο ίδιος, κατηγορήθηκε για χειραγώγηση μετοχών και άλλα αδικήματα. Μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε ότι πρόσφερε 4,56 εκατομμύρια γουάν (500.000 ευρώ) σε αξιωματούχους για να αποκομίσει οφέλη τόσο για την Gome όσο και την κατασκευαστική εταιρεία Beijing Pengrun Real Estate Development Company.
 
Την εποχή που συνελήφθη το περιοδικό Hurun τον έφερνε στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στην Κίνα ενώ το περιοδικό Forbes τον κατέτασσε δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου