Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

10 κιλά εκρηκτικά "σάρωσαν" τον Κορυδαλλό .Τραυματίστηκε γυναίκα μέσα στο σπίτι της


Επίδειξη ισχύος έξω απ' τις φυλακές όπου κρατούνται ομοϊδεάτες τους
-Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για την αστυνομία.
- Ζημιές σε δεκάδες σπίτια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων
- Από θαύμα δεν υπήρξαν άλλα θύματα, η βόμβα εξερράγη νωρίτερα

Τοποθέτησαν τη βόμβα πλάι σε σκοπιά, στην καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή της χώρας. Ήθελαν να στείλουν μήνυμα.
 
Ανάμεσα στους πέντε εναντίων των οποίων εκδόθηκαν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς” ψάχνουν οι αστυνομικοί τους δράστες της επίθεσης.

Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε έξω από τη μάνδρα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού στις 22:12 χθες το βράδυ. Μια γυναίκα τραυματίστηκε, ευτυχώς ελεφρά από τα τζάμια της μπαλκονόπορτας του σπιτιού της. 

Η γυναίκα βρίσκοταν στο διαμέρισμά της και παρακολουθούσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και όταν εξερράγη ο μηχανισμός τραυματίστηκε, κάτι που δείχνει ότι οι τρομοκράτες για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να αφήνουν πίσω τους θύματα και τραυματίες.

Στις 21:47 άγνωστος είχε προβεί σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος. 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν εκεί και χτυπώντας τα κουδούνια των πολυκατοικιών επιχειρούσαν την εκκένωσή τους από τους ενοίκους. 
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακβουαγιάζ, κοντά στον μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών.Σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι βομβιστές είχαν χρησιμοποιήσει περισσότερα από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης μέσα σε σακβουαγιάζ που τοποθέτησαν δίπλα από τον τοίχο των γυναικείων φυλακών.
Η έκρηξη σχημάτισε μεγάλο κρατήρα, ενώ το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές κυρίως σε τζάμια απέναντι πολυκατοικιών και καταστημάτων.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι η βομβιστική επίθεση ήταν έργο της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» χωρίς όμως να αποκλείουν κάποια άλλη τρομοκρατική ονομασία, μέχρι να εξετάσουν τα ευρήματα της βόμβας.

Η έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό που φυλάσσεται τόσο καλά με εσωτερική και εξωτερική φρούρηση αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία επίδειξη ισχύος των τρομοκρατών μετά τις συλλήψεις μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται έγκλειστοι ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος
 Νικητόπουλοςκατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, η διπλή προειδοποίηση με ακριβές χρονικό περιθώριο, οι αναφορές του αγνώστου με οδηγίες εκκένωσης, παρουσιάζουν ομοιότητες κινήσεων με τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν σε χρονικό διάστημα 36 ωρών, στις 19 και 20 Μαρτίου 2010, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου του Ελληνοπακιστανικού Συλλόγου, στα Πατήσια, στην Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, ενέργειες που ανέλαβε με διαδικτυακή προκήρυξή της η ονομασία της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών-Κομμάντο Λάμπρος Φούντας».

Κοινά στοιχεία έχει και η ισχυρή έκρηξη βόμβας που είχε σημειωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2009 στο ισόγειο του κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού στο Νέο Κόσμο, ενέργεια που και πάλι είχε αναλάβει η συγκεκριμένη τρομοκρατική επωνυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου