Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

“Νέο” ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις και μαχαίρι στις δαπάνες

Μέχρι το τέλος του χρόνου έρχονται τα μέτρα που ζητάει η τρόικα, καθώς όλα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει αποκλίσεις

και έτσι η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει -ξανά- το “χατίρι” των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.
“Εδώ και τώρα” είναι ούτως ή άλλος η απαίτηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με ταξί, φαρμακεία και πολλών, όπως όλα δείχνουν, άλλων επαγγελμάτων να παίρνουν σειρά.
Η μεγάλη τρύπα σε ΟΣΕ και ΔΕΗ για την τρόικα κλείνει μόνο με πώληση. Ουσιαστικά έχει απαγορευτεί στο ελληνικό Κράτος να εγγυηθεί οποιοδήποτε δάνειο για τον ΟΣΕ, οπότε η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος.
Ο... πρόλογος ήταν για τη ΔΕΗ η φημολογία ότι βαίνουμε σε πώληση των μονάδων παραγωγής. Η απελευθέρωση της ενέργειας μάλλον δεν αρκεί στην τρόικα που πιέζει για ιδιωτικοποίηση μεγάλου τμήματος της επιχείρησης και η Κυβέρνηση λέει απλά ότι δεν θα χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης τμήματος.
Η περικοπή δαπανών στα νοσοκομεία και γενικότερα στην υγεία και η μείωση των παροχών στους ΟΤΑ θεωρείται επίσης δεδομένη.
Η “τρύπα” των ασφαλιστικών Ταμείων είναι το επόμενο “πεδίο μάχης” . Το “νέο” ασφαλιστικό πρέπει να θεωρείται δεδομένο από τις αρχές του 2011.
“Αλλαγές που θα εξασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του” ζήτησε για το Ασφαλιστικό ο Όλι Ρεν. Θα είναι και πάλι αλλαγές στα όρια ηλικίας κάποιων επαγγελματικών ομάδων; Νέες περικοπές; Το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει το μνημόνιο που προβλέπει ότι δεν θα αυξηθεί η δαπάνη για τις συντάξεις πάνω από 2,5% ως το 2060!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου