Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών, που παρουσίασε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, θα ξεκινήσει πιλοτικά τον Οκτώβριο από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει πιλοτικά από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μέτρο που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά στη διαδικασία, μοιάζει να είναι απλή, μιας και το μόνο που απαιτείται από την πλευρά του γιατρού είναι μία σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας θα μπορεί να μπαίνει στο σύστημα και να γράφει τη συνταγή στον ασθενή, τα στοιχεία του οποίου θα εμφανίζονται με τη βοήθεια του ΑΜΚΑ.

Ο ασθενής θα λαμβάνει τη συνταγή, με την οποία θα μπορεί να προμηθεύεται τα φάρμακα που χρειάζεται, αφού πρώτα καταχωρηθεί η συνταγή στη βάση δεδομένων, από τον φαρμακοποιό.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας θα δημιουργήσει ενιαίο μητρώο συνταξιούχων και θα απογραφούν όσοι λαμβάνουν σύνταξη. Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν 8.500 υπεραιωνόβιους συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 500 εμφανίζονται να είναι άνω των 110 ετών.

Πάντως, οι αποκαλύψεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συντάξεις που επί χρόνια καταβάλλονταν σε πάνω από 300 συνταξιούχους, οι οποίοι όμως έχουν αποβιώσει, προκαλούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου