Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

“Περίεργα” υλικά μετέφερε το “περίεργο” πλοίο που ερευνά η Ε.Υ.Π. στον Πειραιά

Πρόκειται για γαλλικό πλοίο υπό γερμανική σημαία που είχε χαρτιά πορείας από τη Β. Κορέα προς τη Συρία, αλλά ... τελικά έκανε το γύρο της Αφρικής!

Τα... περίεργα υλικά που μεταφέρει όμως το πλοίο ίσως και να είναι επικίνδυνα λένε τώρα πληροφορίες από κορυφαία πηγή του Πενταγώνου.


Αρχικά το πλοίο κίνησε το ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας (αξιόπιστες τις χαρακτηρίζει η Ε.Υ.Π.)  καθώς το δρομολόγιο από τη Βόρεια Κορέα προς τη Συρία οδήγησε σε υποψίες για μεταφορά οπλισμού.

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι το... λάθος δρομολόγιο αφού ένα πλοίο απ' τη Β. Κορέα για τη Συρία δεν πάει μέσω Πειραιά...

Κάπως έτσι κλιμάκια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ε.Υ.Π. ακινητοποίησαν το πλοίο και άρχισαν να το... “σκανάρουν”.

Στον έλεγχο που έγινε στα χαρτιά του πλοίου αποδείχθηκε ότι για αρκετό καιρό το πλοίο έκανε το... γύρο της Αφρικής χωρίς να φαίνεται απ' την πορεία που ακολουθούσε ποιος είναι τελικά ο προορισμός του.

Κάπου εκεί ήρθαν και οι απαντήσεις των ειδικών του Πενταγώνου για τα υλικά που μεταφέρει το πλοίο. Δεν πρόκειται τελικά για πυραύλους αλλά για άλλο υλικό το οποίο όμως μπορεί να έχει ... διπλή χρήση.

Μπορεί δηλαδή κάλλιστα να είναι απλά μέρη μηχανών εργοστασίου για παράδειγμα, αλλά ταυτόχρονα και μέρη πολεμικών μηχανών.

Αρχικά είχε γίνει λόγος για ... λάθος συναγερμό, όμως οι νεότερες πληροφορίες του newsit αλλάζουν τα δεδομένα, ειδικά από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένη την περιοχή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου