Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αβραμόπουλος: Αποκαθήλωσε Καραμανλή - Εκλεισε την πόρτα για την επιστροφή του

Ο Καραμανλής αποχώρησε οικειοθελώς μετά από μια ιστορική συντριβή, είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

,"Ο τέως πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που ενοχλείται από την φημολογία για την επιστροφή του. Ηταν ένας καλός αρχηγός, έδωσε δύο νικηφόρες νίκες στην παράταξη, την έφερε στην εξουσία και κάποια στιγμή αποχώρησε οικειοθελώς μετά από την ιστορική συντριβή".

'Ετσι, απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία που έχει ξεσπάσει περί ενδεχόμενης επιστροφής του.

  Παράλληλα σημείωσε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κ. Καραμανλή έγιναν σημαντικά πράγματα τα οποία «επισκιάζονται από το νοσηρό κλίμα της εποχής» για να συμπληρώσει πως με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, «άνοιξε μία καινούρια εποχή, εμείς κοιτάμε μπροστά».

Για όσους αποχωρούν από τη ΝΔ


«Η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο. Όποιος το ενστερνίζεται το αποδέχεται και το υπογράφει βρίσκει την πόρτα ανοικτή», επεσήμανε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real o κ. Αβραμόπουλος, αναφορικά με τη θέση του κόμματος, απέναντι στους διαφωνούντες και εκείνους που έχουν αποχωρήσει.
 Και συνέχισε: 
«Τα κόμματα δεν είναι, όπως παλαιότερα, μαντριά. Η περίοδος των μαντριών τελείωσε. Οποιος θέλει να είναι εκεί, τον οδηγεί η συνείδησή του, είναι εκεί. Όποιος δεν θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να φύγει και όποιος θέλει, βρίσκει την πόρτα ανοικτή να εισέλθει». 

Αναφορικά με την επιστολή που, όπως αποκάλυψαν τα "Επίκαιρα", είχε αποστείλει το 2008 προς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρκέστηκε να σχολιάσει πως «τότε, οι ενδείξεις για την επερχόμενη κρίση, ήταν έντονες (...). Δεν χρειαζόταν κανείς να είναι ούτε καν οικονομολόγος για να το καταλάβει. Η Ελλάδα, περίμενε λοιπόν τη σειρά της», προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους επιστολές συνηθίζονται στο εσωτερικό μίας κυβέρνησης, ενώ ερωτηθείς σχετικά, παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε ποτέ απάντηση για να σημειώσει: «Φαντάζομαι ότι (σ.σ.: τα στοιχεία της επιστολής), θα αναλύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου