Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Τρόικα: Απειλεί με τις επόμενες δόσεις αν δεν γίνουν απολύσεις στο ΔημόσιοΔραματικές διαβουλεύσεις κυβέρνησης-τρόικας που απειλεί με τις επόμενες δόσεις του δανείου
- Η τρόικα ζητάει απολύσεις αφού ξεφύγαμε από τους στόχους παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις
- Αιφνιδιαστική αναβολή για την Τρίτη της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα συνέντευξης τύπου της Τρόικας

Διαστάσεις θρίλερ παίρνουν οι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Ενδεικτικό είναι οτι στις 21.30, μόλις ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ιρλανδία, οι διαπραγματευτές επέστρεψαν στο Υπουργείο Οικονομικών.


Οι δραματικές πιέσεις της τρόικας σχετίζονται με την καυτή πατάτα των ΔΕΚΟ όπου οι δανειστές μας απαιτούν απολύσεις.
Όσο και εαν ακούγεται παράδοξο οι απαιτήσεις της τρόικας βγάζουν την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση να ξεκινήσει εκείνη το θέμα των απολύσεων αφού έτσι γίνονται μονόδρομος και πλεον απομένει η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Με δεδομένο ότι οι στόχοι του μνημονίου ξέφυγαν, και ας διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου οι αρμόδιοι υπουργοί,το θέμα των απολύσεων μπήκε επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να ελιχθεί μέσω μετατάξεων όμως οι εκπρόσωποι της τρόικας ήταν ανένδοτοι :'' Τις μετατάξεις τις θεωρούμε προσλήψεις '' που μεταφράζεται απλά ότι εαν θέλει η κυβέρνηση να προσλάβει νοσοκόμους είτε θα πρέπει να απολύσει αντίστοιχο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων είτε να ''βαφτίσει'' νοσοκόμους τους πλεονάζοντες για παράδειγμα οδηγούς στα τρόλει.

Ενδεικτικό του θρίλερ που εξελίσσεται είναι ότι αργά το απόγευμα ,για άγνωστους ακόμα λόγους,ανακοινώθηκε η μετάθεση για την Τρίτη της προγραμματισμένης για αύριο συνέντευξης τύπου της τρόικας ενώ και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα αλλά πριν τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν και τη δημιουργία εναλλακτικού σχεδίου καθώς δεν δείχνουν να έχουν ''μπολιαστεί'' από την σιγουριά της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων  του προυπολογισμού μέσα στις προθεσμίες.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει εκτός από τις απολύσεις,μειώσεις μισθών στο δημόσιο αλλά και πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης(υποχρεωτικού χαρακτήρα).

Άλλος ένας λόγος των έντονων απαιτήσεων της τρόικας είναι οι μεγάλες τους επιφυλάξεις για τα έσοδα που παρουσιάζουν μεγάλη υστέρηση.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πηγές οι εκπρόσωποι της τρόικας έθιξαν και το θέμα του εφ΄ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ζητώντας αναλογιστική μελέτη.

7 σχόλια:

 1. Θυμάμαι πρίν όλα αυτά, που έσκουζαν άπαντες εν Ελλάδι, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι κηφήνες στην πλειοψηφία τους, περισσότεροι απο όσους χρειάζονται, οι 3 στους πέντε δεν δουλεύουν και παρόμοια.
  Τώρα, τρέχουν όλοι να παραστήσουν τους προστάτες των δημοσιοϋπαλήλων.. ??
  Όντως δεν πάμε καλά σ' αυτή τη χώρα. Ο Έλληνας πράγματι δεν ξέρει τι θέλει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας είμαι από τη Βραζιλία και το απόλαυσα πραγματικά το blog σας πολύ κατατοπιστική υλικά και μεγάλη.
  Εάν μπορείτε να συνδέσετε το blog μου θα ήταν πολύ χαρούμενος γιατί είμαι σε αυτόν τον αγώνα για την προστασία των ηλικιωμένων στον κόσμο.
  Μεγάλη αγκαλιά το blog μου είναι στη Βραζιλία
  http://maustratosaoidosodenuncie.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. gret stuff to study greek from. check my blog too: purgingonearth.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. aaton για τους συγκεκριμένους που λες ψήφους θέλουν γιαυτό προστατεύουν ή έτσι λένε τους πάντες.
  join http://www.relaxfc.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. HI my friend, could you exchange link? this is my site http://simphylosophy.blogspot.com/
  I do hope you would not mind to exchange link with mine. However, it is not good like you but I will try to design more..

  Regards,
  Sim

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλα για τα λεφτά γίνονται. Θα χρωστούσε η Ελλάδα τίποτα αν ήταν καλά στα μυαλά τους αυτοί που πήραν δάνεια;

  Είναι λογικό ο λαός να πληρώσει τα δάνεια αυτά;
  Είναι λογικό ο λαός να πληρώσει τα λεφτά που κλέψαν οι ίδιοι οι πολιτικοί από τα ταμεία;

  Γίνεται να μην πηγαίνουν φυλακή αυτοί επειδή έχουν ασυλία;

  Όλοι οι άλλοι δηλαδή τι είναι; Οι μπιπ;

  http://www.ggirtsou.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Passei, vi, li e gostei muito deste blog, parabéns por todo o conteúdo... Quando quiser me visitar fique a vontade... http://inkdesignerstampas.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή