Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ρωσία: «Γυρίζουν στον Ψυχρό Πόλεμο»

Σαφέστατα υπονοούμενα για τον χρόνο αλλά και τον τρόπο που έγιναν οι συλλήψεις των 11 Ρώσων που κατηγορούνται για κατασκοπία αφήνει η Μόσχα. Και περιμένει από την Ουάσινγκτον εξηγήσεις.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισαν τις κατηγορίες πως η Ρωσία έχει...... στήσει δίκτυο κατασκόπων στις ΗΠΑ είναι αβάσιμες και μια οπισθοδρόμηση στον Ψυχρό Πόλεμο. «Κατά τη γνώμη μας, τέτοιες ενέργειες δεν έχουν βάση», δήλωσαν αξιωματούχοι και πρόσθεσαν: «σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό ότι όλα αυτά συμβαίνουν μετά την επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, που ανακοινώθηκε από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση». 

Η Μόσχα θεωρεί ότι το όλο θέμα είναι μέρος μιας προσπάθειας κάποιου ή κάποιας ομάδας μέσα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να υπονομεύσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ που προσφάτως αναθερμάνθηκαν. Άλλωστε, οι αποκαλύψεις ήρθαν λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην Ουάσινγκτον. 

Ρώσος ακαδημαϊκός, από την πλευρά του, μιλώντας στο BBC εκτίμησε ότι η υπόθεση ίσως είναι μια προειδοποίηση στον Μπαράκ Ομπάμα να μην εμπιστεύεται τη Μόσχα και να κρατήσει αποστάσεις από το Κρεμλίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου