Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: "Ο πρωθυπουργός λέει ψέμματα"

Ψέματα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος όσα είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην

Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Πέρυσι, ο πρωθυπουργός έλεγε 'λεφτά υπάρχουν'. Μετά, έλεγε θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Και, τελικά, έκοψε μισθούς και συντάξεις.Τώρα, λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Και τότε και τώρα, όπως πάντα, λέει ψέματα. Μόνο που, τώρα, οι Έλληνες, τον έχουν μάθει πια».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ο λαός πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη του την ομολογία του πρωθυπουργού ότι η ψήφος στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές σημαίνει έγκριση της πολιτικής του -στην ουσία και των νέων άγριων μέτρων που θα πάρει μετεκλογικά- και να πράξει ανάλογα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που φουντώνει προεκλογικά δεν έχει στόχο να κρύψει τη συνενοχή τους μόνο για τα εγκλήματα που ήδη διέπραξαν σε βάρος του λαού με την πολιτική τους, αλλά και γι' αυτά που συναινετικά φέρνουν».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε για την ομιλία ότι ο κ. Παπανδρέου «προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της ΝΔ». Και σημείωσε: «Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η ΝΔ για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «είναι αλήθεια πως μόλις μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση προώθησε μεγάλες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, κατορθώνοντας η ανασφάλεια και η απογοήτευση να γίνουν τα συνώνυμα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Όσο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες δεν θα χάσουν την ευκαιρία: Θα στείλουν το δικό τους μήνυμα, καταψηφίζοντας τους υποψήφιους της κυβέρνησης του μνημονίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου