Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Λάρισα: Παύει η δίωξη των κατηγορούμενων για την τραγωδία στα Τέμπη

Η υπόθεση αφορά το δυστύχημα που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος, τον Απρίλιο του 2003, όταν σκοτώθηκαν 21 μαθητές...

Το τριμελές εφετείο Λάρισας, αποφάσισε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης κατά δύο κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης. Ο ένας ήταν ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, που συγκρούστηκε με την νταλίκα και η άλλη εκ των συνιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, για λογαριασμό της οποίας γινόταν η μεταφορά μελαμίνων με την νταλίκα. Στην συγκεκριμένη υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ένα ακόμα άτομο, εκ των ιδιοκτητών, που στο μεταξύ απεβίωσε.

Το πρωτόδικο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2009 καταδίκασε τους δύο ιδιοκτήτες της εταιρίας σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια και σωματική βλάβη κατά συρροή από αμέλεια. Αθώωσε όμως τον οδηγό του λεωφορείου των μαθητών, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες. 

Οι δύο καταδικασθέντες έκαναν έφεση κατά της απόφασης. Έφεση έκανε επίσης και ο εισαγγελέας εφετών, μετά από γραπτό αίτημα μερικών γονέων των αδικοχαμένων μαθητών, κατά της αθώωσης του οδηγού του λεωφορείου.

Η έφεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, το οποίο δέχτηκε τη θέση των δύο ιδιοκτητών της εταιρίας ξυλείας, ότι ήταν άκυρη η επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε αυτούς, γιατί αυτή έγινε πριν καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Ότι δηλαδή, δεν είχε εκπνεύσει η προθεσμία άσκησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου