Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Άδοξο τέλος για το Google Wave!

Η περίφημη πλατφόρμα Wave της Google σταματάει τη λειτουργία της ύστερα από επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.

Το Google Wave ήταν μια επαναστατική υπηρεσία της Google που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2009 και μπορούσε και συνδύαζε σε ένα εύχρηστο περιβάλλον οτι ήθελε να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, όπως για παράδειγμα, τις δυνατότητες επικοινωνίας μέσω eMail, τις συζητήσεις μέσω chat ακόμα και το social gaming και φυσικά και άλλα πολλά ακόμα.

Σύμφωνα με το επίσημο 
Blog της Google, η εταιρία ανακοίνωσε τη διακοπή της ανάπτυξης αυτής της υπηρεσίας αφού το κοινό δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όσοι πήγαν να το δοκιμάσουν δεν κατάφεραν να καταλάβουν πως χρησιμοποιείται για να το αξιοποιήσουν κατάλληλα.

Όλοι όσοι χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα Wave, θα μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για απροσδιόριστο, μέχρι στιγμής, διάστημα αφού η Google δεν έχει αναφέρει επίσημα πότε θα σταματήσει να λειτουργεί η υπηρεσία.

Τέλος, η Google από την πλευρά της δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει πλήρως το project αφού πολλά από τα χαρακτηριστικά του πρόκειται να ενσωματωθούν σε άλλα προϊόντα της στο μέλλον ενώ παράλληλα σκοπεύει να διαθέσει τον κώδικα του Wave στην κοινότητα του Open Source, μιας και οι περισσότεροι προγραμματιστές δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με όσα gadgets είχαν δημιουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου