Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Επιταχύνονται οι φορολογικές δίκες

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για την μεγαλύτερη ώθηση φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Νομοθετικές ρυθμίσεις για την περαιτέρω επιτάχυνση των φορολογικών δικών εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη του που παραχώρησε την Τετάρτη. 


Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για την μεγαλύτερη ώθηση φορολογικών υποθέσεων, οι οποίες αφορούν πολίτες που είτε ξεχνούν είτε παραβιάζουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Οι ρυθμίσεις θα είναι έτοιμες τον επόμενο μήνα και θα ενσωματωθούν στο νέο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι γίνεται σε μια προσπάθεια να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία οφειλές φορολογουμένων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας τις απαιτήσεις της Εφορίας. Οι προσφυγές για φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, ειδικά στα Πρωτοδικεία, είναι πολλές χιλιάδες και ο χρόνος δικαστικής εκκαθάρισης είναι εξαιρετικά μεγάλος, με αποτέλεσμα τα χρέη προς το δημόσιο που βρίσκονται σε δικαστική εκκρεμότητα να αγγίζουν τα 33 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου