Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Δύσκολη σχολική χρονία για την τσέπη των γονιών - 350 ευρώ για σχολικά είδη!

Δυσβάσταχτο και αυτό το κόστος για πολλές οικογένειες που μέσω κρίσης βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει.Αν και υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά των εμπόρων να κρατήσουν σταθερές τις τιμές στα σχολικά είδη αυτό τον χειμώνα, φαίνεται πως για μια οικογένεια το οικονομικό βάρος δεν θα αλλάξει και πολύ. Από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει ότι σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές τις αγοράς χρειάζονται τουλάχιστον ευρώ για τον καθιερωμένο σχολικό εξοπλισμό ενός παιδιού.

''Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν επηρεάσει είδη την τσέπη του καταναλωτή και για αυτό θα κρατήσουμε τις τιμές σταθερές'' λέει στοNewsit ο Νίκος Γεωργίου, ιδιοκτήτης καταστήματος με σχολικά είδη. '' Έχουν αρχίσει οι πρώτες αγορές από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά βλέπω πως ο κόσμος είναι πολύ σφικτός στο τι θα πάρει, ακόμα και για το παιδί του πια'' τονίζει χαρακτηριστικά.
Στρέφονται προς τα φθηνά κινέζικα
''Υπάρχει μια τάση να γίνεται στροφή προς τα κινέζικα προϊόντα'' λέει ο κ. Τάσος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος με σχολικά-χαρτικά.'' Αυτό γίνεται επειδή οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές αλλά θέλει προσοχή στην ποιότητα, διότι τα περισσότερα είναι αναμφίβολου προέλευσης'' προσθέτει.
Οι τιμές της αγοράς
Ενδεικτικά οι τιμές που εντόπισε το Newsit στην αγορά είναι οι εξής:
-Τετράδια: από 0,70 έως και 1 ευρώ
-Σπιράλ τετράδια: από 3 ευρώ μέχρι και 5 ευρώ
-Τσάντες επώνυμες: από 10 ευρώ έως και 90 ευρώ
-Στυλό:από 0,30 ευρώ μέχρι και 5 ευρώ
-Μολύβια : από 1 ευρώ μέχρι και 6 ευρώ
-Μαρκαδόροι: από 0,70 μέχρι και 9 ευρώ
-Γόμες : από 0,30 μέχρι και 3 ευρώ
-Ντοσιέ :από 1,5 ευρώ μέχρι και 6 ευρώ.
350 ευρώ μόνο για την αρχή της καινούργιας χρονιάς
Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω τιμές μια τετραμελής οικογένεια που τα παιδιά της πάνε σχολείο, θα πρέπει να ξοδέψει 350 ευρώ τουλάχιστον με την αρχή της καινούργιας χρονιάς. Σημειωτέον δε ότι τα περισσότερα από αυτά τα είδη είναι αναλώσιμα,οπότε χρειάζονται συνεχώς καινούργιες αγορές.
Συγκεκριμένα:
10 τετράδια,4σπιράλ,2 τσάντες,6στυλό,10 μολύβια,2πακ. Μαρκαδόροι,2 γόμες και 4 ντοσιέ κοστίζουν σύμφωνα με την έρευνα 220 ευρώ.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά που χρειάζονται. Αν υπολογιστεί και το κόστος για μερικά ακόμα είδη, όπως κασετίνα,μαρκαδόροι φωσφόρου, στυλό με διάφορα χρώματα και εξωσχολικά βιβλία το κόστος αγγίζει τουλάχιστον τα 350 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου