Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου»

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Die Welt, η οποία επισημαίνει πως: «Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα όμως δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα».

Σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Ε.Ε. την κρίση στη χώρα μας ασκεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει οικονομίες μέχρι θανάτου».


«Μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα δεν είναι σε θέση να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Πώς διανοήθηκαν τόσοι και τόσοι πολιτικοί πως η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της με ένα πακέτο περικοπών συν ένα πακέτο σωτηρίας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;» επισημαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας.

Η Die Welt υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να παραδεχθούν πως με την Ελλάδα έκαναν ένα λάθος, το οποίο δεν θα πρέπει να επαναλάβουν σε περίπτωση που μια άλλη χώρα έμπαινε σε παρόμοια οικονομική στενωπό.

«Ο σωστός δρόμος θα ήταν μια οικονομική πολιτική, η οποία θα σταθεροποιούσε τα δημόσια ελλείμματα χωρίς να παρεμποδίζει το κράτος να δίνει οικονομικά κίνητρα για την καταπολέμηση της ύφεσης», καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου