Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Κατέρρευσε και δεύτερη εταιρία ταξιδίων – 1.000 τουρίστες ξέμειναν στο εξωτερικό

κι άλλο χτύπημα για τον τουρισμό λίγες εβδομάδες μετά τη χρεοκοπία της Goldtrail
- Τι λένε στο Newsit οι έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες

Με ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα της, η βρετανική εταιρία που εδρεύει στο Μπέρμινχαμ ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να λειτουργεί και συμβούλευσε όσους την είχαν εμπιστευθεί να επικοινωνήσουν με την Ένωση Βρετανικών Γραφείων Ταξιδίων (ABTA). Περίπου 1.200 πελάτες της Sun4U κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές, κυρίως στην Ισπανία.

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πελάτες της Sun4U που έχουν αγοράσει πακέτα διακοπών και προστατεύονται από την Αδειοδότηση Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων (ATOL) να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Κάποιοι όμως πελάτες ίσως χρειαστεί να πληρώσουν δεύτερη φορά το ξενοδοχείο τους, πρόσθεσε η CAA, όμως όσοι προστατεύονται από την ATOL θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ συμβούλευσε όσους δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές να μην ταξιδέψουν, αλλά να ζητήσουν να αποζημιωθούν.

Μιλώντας στο Newsit ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Γιάννης Ευαγγέλου, είπε οτι αυτή η εταιρεία συνήθως δεν φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα και δεν πρέπει να ανησυχούμε. 
Από τη χρεοκοπία της Goldtrail έμειναν μετέωροι στην Ελλάδα και την Τουρκία, κυρίως, συνολικά 16.000 τουρίστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου