Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Νέα μέτρα και μίνι φορολογικό

Το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει την κατάθεση ενός νέου μίνι φορολογικού νομοσχεδίου και εντείνει τους ελέγχους στην αγορά, ενώ η κυβέρνηση από πλευράς της επισπεύδει μια σειρά μέτρων για να αυξήσει τα έσοδα στο δημόσιο ταμείο.



Η κυβέρνηση επισπεύδει μια σειρά μέτρων για να αυξήσει τα έσοδα στο δημόσιο ταμείο, αφού τα περιθώρια στενεύουν, ενώ το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει την κατάθεση ενός νέου μίνι φορολογικού νομοσχεδίου και εντείνει τους ελέγχους στην αγορά.


Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υστέρηση στα έσοδα και η εξεύρεση των 25 δις ευρώ, καθώς αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση καλείται να πείσει την τρόικα ότι έχει αποτελεσματικό τρόπο για να βρει τα χρήματα, ώστε να αποδεσμευθεί η τρίτη δόση του δανείου.

Παράλληλα, αναζητούνται και λύσεις για να ανακουφιστούν όσοι ανήκουν στα χαμηλά εισοδήματα και έτσι να έχει ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει κάτι με κοινωνικό περιεχόμενο στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία και έτσι το υπουργείο Οικονομικών άρχισε εκστρατεία και τηλεοπτικά σποτ, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, στοχευμένους ελέγχους στα υψηλά εισοδήματα, εφαρμογή «φορολογικού Καλλικράτη» με συγχωνεύσεις, διασπάσεις εφοριών και δημιουργία φορολογικών ΚΕΠ, νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και νέα περαίωση εκκρεμών υποθέσεων, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, επισπεύδεται η εκκαθάριση χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων και επιταχύνεται η διαδικασία είσπραξης του ΕΤΑΚ και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Αν τα μέτρα αποδώσουν, θα αποφευχθεί η σαρωτική μετάταξη προϊόντων στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου