Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ιός κόλλησε υπολογιστή αεροπορικής εταιρείας και συνετρίβη αεροπλάνο;

 Μια συγκλονιστική αποκάλυψη φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η ισπανική εφημερίδα El Pais.


Ιοί που είχαν προσβάλει τον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Spanair ίσως είναι ένας εκ των παραγόντων που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους MD-82 της εταιρίας πριν από δυο χρόνια στη Μαδρίτη κατά την οποία σκοτώθηκαν 154 άνθρωποι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.
 
Ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής της Spanair, ο οποίος καταγράφει τα τεχνικά προβλήματα των αεροσκαφών, δε λειτουργούσε σωστά γιατί είχε προσβληθεί από ιούς, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της εταιρίας που δημοσιεύει η εφημερίδα.
 
Το αεροσκάφος, που είχε προορισμό τα Κανάρια Νησιά, βγήκε από το διάδρομο απογείωσης, συντρίβη και ανεφλέγη, στις 20 Αυγούστου του 2008. Δεκαοχτώ άνθρωποι επέζησαν.
 
Εμπειρογνώμονες ερευνούν ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι τα flaps και slats, τα οποία βρίσκονται στα φτερά του αεροσκάφους και χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης δεν είχαν "βγει" για να βοηθήσουν στην απογείωση.
 
Το τελικό πόρισμα αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου