Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στριμώχνει την Ντόρα ο Σαμαράς- Διέγραψε τον Μαρκογιαννάκη- Τι λέει η Οργάνωση Χανίων

Διαγραφή - μήνυμα προς όλους τους "ντορικούς"
- Μαρκογιαννάκης: μικρόψυχος και φοβικός ο Σαμαράς
- Θα ανοίξει τα χαρτιά της η Ντόρα;

Οπως είχε αναφέρει το NewsIt ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βρέθηκε εκτός ΝΔ. Τη διαγραφή του αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς. 


'Οπως έλεγαν στο NewsIt στελέχη απο το περιβάλλον του Α. Σαμαρά “όποιος βουλευτής ή στέλεχος του κόμματος με πράξεις ή ακόμα και δηλώσεις του δημιουργεί ζητήματα εσωστρέφειας, θα διαγράφεται χωρίς δεύτερη σκέψη”.


Σφοδρή επίθεση Μαρκογιαννάκη σε Σαμαρά
“Ο κ Σαμαράς διακατέχεται από ανασφάλειες, κάθε στέλεχος που δεν είναι στην απόλυτη επιρροή του θέλει να το βάλει στη γωνία” λέει τώρα ο Χ. Μαρκογιαννάκης εξαπολύοντας σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά στον οποίο καταλογίζει μικροψυχία.

Στα άκρα φτάνει η αντιπαράθεση με τον κ. Μαρκογιαννάκη να λέει ότι ο Α. Σαμαράς προσπαθεί να κάνει τη Ν.Δ. δικό του “μαγαζί”, αλά “Πολιτική Άνοιξη”

“Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα” και “μη μας βάλει στο σβέρκο της Πολιτική Άνοιξη” ήταν οι φράσεις του στις εκπομπές του Mega και του ΣΚΑΙ το πρωί, τονίζοντας ότι τα πρόσωπα που έχουν καταλάβει θέσεις-κλειδιά στην Ν.Δ. Υπήρξαν στο πλευρό του κ. Σαμαρά επί Πολιτικής Άνοιξης.

Ο Κ. Μαρκογιαννάκης επέμεινε πάντως ότι δεν είναι δεδομένο, ακόμη και τώρα μετά τη διαγραφή του, το ότι θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.
“Έμαθα για τη διαγραφή μου από δημοσιογράφους” είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης που μίλησε για αποκλεισμό του εδώ και καιρό από τα όργανα του κόμματος και υποστήριξε πως πολλοί ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. Που τον πήραν τηλέφωνο για να δηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του αλλά και την οργή τους, όπως είπε, για τη διαγραφή του.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τη στενή πολιτική του σχέση με την Ντ. Μπακογιάννη, απο χθες δήλωνε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις οτι είναι κοντά στην απόφαση, να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης. 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση της ΝΔ οτι για τη θέση αυτή στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και βουλευτή Γ. Πλακιωτάκη.  Οι σχέσεις Μαρκογιαννάκη- Σαμαρά ήταν απολύτως ψυχρές αφού ο πρώην υπουργός άφηνε πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την Ντ. Μπακογιάννη, αν αυτή ιδρύσει κόμμα ενώ το περιβάλλον του διέρρεε εδώ και καιρό οτι παρ' ότι ζητά συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, εκείνος τον αγνοεί. 

"Πίεση στη Ντόρα να ανοίξει τα χαρτιά της"

Πολιτικοί κύκλοι επισημαίνουν στο NewsIt οτι η διαγραφή Μαρκογιαννάκη αποσκοπεί  στη δημιουργία πίεσης προς την Ντ. Μπακογιάννη ώστε να ανοίξει τα χαρτιά της. Κι αυτό γιατί συνεργάτες του Α. Σαμαρά εκτιμούν οτι όσο νωρίτερα εκδηλωθεί η πολιτική της πρωτοβουλία, τόσο πιο πιθανό θα είναι να “καεί”. 

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε οτι τώρα πια οι ανεξάρτητοι βουλευτές φτάνουν τους 10, αριθμό - ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά μας χρονικά.


Η ΝΟΔΕ Χανίων στηρίζει την απόφαση Σαμαρά
Αναμενομένη εξέλιξη χαρακτήρισε με δηλώσεις του,τη διαγραφή από την ΝΔ του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης.  "Οπωσδήποτε εγώ σαν Χανιώτης και σαν πρόεδρος της ΝΟΔΕ δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από μια τέτοια εξέλιξη. Όμως δε μπορούσε να παρθεί άλλη απόφαση. Νομίζω ότι είχε τραβηχτεί το σκοινί κι έτσι δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ήταν η λύση η οποία έπρεπε να γίνει. Όλοι γνώριζαν ότι κάτι συμβαίνει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπήρχε μια απόσταση ανάμεσα στον κ. Μαρκογιαννάκη και στην ΝΔ και η εξέλιξη ήταν αυτή," είπε ο κ.Αλιφιεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου