Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

10 χρόνια φυλακή στο γιατρό-καθηγητή πανεπιστημίου που έκλεβε τα Ταμεία

Ως και χάπια για εξωσωματική γονιμοποίηση είχε γράψει σε γυναίκα που είχε περάσει τα 80!  23 χρόνια χρόνια “μοίρασε” το δικαστήριο στον καθηγητή και το βοηθό του.

Σε κάθειρξη 10 ετών και πέντε μηνών καταδίκασε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλη Τζιγγούνη και σε κάθειρξη 12 χρόνων και πέντε μηνών, τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του καθηγητή.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως πριν οκτώ χρόνια και είχε αφήσει άφωνη την κοινωνία της Πάτρας. Όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής πλαστογραφούσε σε συνεργασία με τον βοηθό του συνταγές πολλών ασθενών με σκοπό να εμφανίζονται πως του παρείχαν πανάκριβα φάρμακα.

Δεκάδες γυναίκες εμφανίζονταν να παίρνουν αγωγή για εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ σχεδόν όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πρωτόδικα στους δύο γιατρούς είχαν επιβληθεί μεγαλύτερες ποινές, όμως το δικαστήριο παρά τη μικρή μείωση δεν δέχθηκε το αίτημα των δικηγόρων του να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι δυο κατηγορούμενοι μάλιστα καλούνται τώρα να αποζημιώσουν και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι δυο γιατροί οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στις φυλακές, όμως ο Β. Τζιγγούνης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου καθώς υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου