Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Το οπαδικό μίσος πέρασε και στην Εθνική μπάσκετ-Πάρτε μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα

Το μίσος Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού καλλιεργήθηκε από παράγοντες, ποτίστηκε από τον Τύπο και έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ. Ο Φώτσης με τον Τεόντοσιτς έλυσαν διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Οι τελευταίοι που προστάτευαν το άθλημα έχουν μπολιαστεί με μίσος και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.


“Με ανησυχούν όσα έγιναν χθες, επειδή υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ Ελλήνων και ξένων αθλητών που παίζουν στο πρωτάθλημά μας. Αυτό αποδείχθηκε και φοβάμαι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει και οπαδικό πάθος και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τους παίκτες, αλλά να προσέχουμε όλους τους παράγοντες που είναι στον πάγκο. Το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά του πάγκου και στον πάγκο βρίσκονται πάρα πολλοί”, δήλωσε μία μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μπάσκετ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
 
Στα λόγια του παράγοντα διακρίνεται ο προβληματισμός και επισημαίνεται αυτό που συζητούν όλοι στα αθλητικά στέκια. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και όχι η Ελλάδα και η Σερβία. Το μίσος των αιωνίων αντιπάλων έχει φουντώσει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να περάσει από την κερκίδα στα αποδυτήρια.
 
Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα το καλύτερο για όλους θα ήταν να μην παίξουν αντίπαλοι, ειδικά με κόσμο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Εκτός αν υπάρχει απορία για το τι θα γίνει αν πάνε στο ΟΑΚΑ ο Τεόντοσιτς, ο Κέσελι και ο Σπανούλης. Εκτός αν υπάρχει απορία για το τι θα γίνει αν πάνε στο ΣΕΦ ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής.
 
Πέρυσι οι τελικοί δεν τελείωσαν ποτέ. Φέτος δεν θα αρχίσουν καν. Ας μην γελιόμαστε. Ο φανατισμός καλλιεργείται από τους παράγοντες για να δημιουργηθούν στρατοί. Ο φανατισμός καλλιεργείται από τον Τύπο γιατί πουλάει περισσότερα φύλλα στα περίπτερα. Οι μόνοι που είχαν μείνει να προστατεύουν το άθλημα που έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες στη χώρα ήταν οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές. Πάνε και αυτοί. Δύσκολα θα ξαναδούμε σκηνές με τους “κοκκινους” να προστατεύουν τους “πράσινους” και το αντίθετο όταν από την εξέδρα φεύγει κάθε λογής αντικείμενο. Δεν το έκαναν ούτε οι “κόκκινοι” στο ΣΕΦ, ούτε οι “πράσινοι” στο ΟΑΚΑ πέρυσι.
 
Τα όσα τραγικά για το άθλημα συνέβησαν στο τουρνουά Ακρόπολις δημιουργούν προηγούμενο. Αυτή είναι η αρχή. Η αρχή του τέλους για το ελληνικό μπάσκετ. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει κάποτε να πάρουν δραστικά μέτρα ώστε να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα. Πολύ ήθελε να χάσει το μάτι του ο Μπουρούσης από την καρεκλιά του Κρίσιτς. Τι θα λέγαμε σήμερα; Και αν δεν μπορούν οι κύριοι της FIBA και της ΕΟΚ να αναλάβουν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι για να προστατεύσουν στο κάτω κάτω τα χρήματα και τον προσωπικό χρόνο που έχουν επενδύσει στο άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου