Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Θέλουν να τον αφήσουν παράλυτο επειδή παρέλυσε άλλον άνδρα!

Οφθαλμός αντί οφθαλμού η δικαιοσύνη στη Σ. Αραβία. Δικαστής ζήτησε από νοσοκομεία γνωμάτευση για να αφήσουν παράλυτο άνδρα που τραυμάτισε σοβαρά και άφησε παράλυτο έναν άλλο άνδρα


Τη μοναδική της αντίληψη περί δικαιοσύνης επιδεικνύει για ακόμα μια φορά η Σαουδική Αραβία!
 
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, σαουδάραβας δικαστής ρώτησε τουλάχιστον δύο διαφορετικά νοσοκομεία της χώρας να του πουν εάν μπορούν να αφήσουν παράλυτο, προκαλώντας μόνιμη βλάβη στη σπονδυλική του στήλη, έναν άνδρα. Ο λόγος;
 
Πριν από δύο χρόνια, ο άνθρωπος αυτός επιτέθηκε με μπαλντά και άφησε παράλυτο έναν άλλον άνδρα, τον 22χρονο Αμπντούλ-Αζίζ αλ-Μουταΐρι. Και στη διάρκεια της δίκης, το θύμα ζήτησε από τον δικαστή Σαούντ μπιν Σουλεϊμάν αλ-Γιουσέφ, στη βορειοδυτική επαρχία Ταμπούκ, να επιβληθεί στον θύτη ανάλογη τιμωρία, σύμφωνα με τη σαρία, τον αυστηρό ισλαμικό νόμο.
 
Με βάση πάντα τον τοπικό Τύπο, το ένα από τα δύο νοσοκομεία που ερωτήθηκαν, το Νοσοκομείο Κing Faisal στο Ριάντ, απάντησε στον δικαστή πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση, επικαλούμενο ηθικούς λόγους. Η απάντηση όμως του έτερου νοσοκομείου, του Κing Ηaled στην επαρχία Ταμπούκ, δεν έχει γίνει γνωστή. Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την πληροφορία, επισημαίνοντας πως θα έρθει σε επαφή με τις σαουδαραβικές αρχές ώστε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπός της, είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση ακούει για παρόμοια τιμωρίααν και στη Σαουδική Αραβία οι τιμωρίες με βάση την αρχή «οφθαλμός αντί οφθαλμού» δεν είναι σπάνιες. Το 2005, οδοντίατρος αφαίρεσε όλα τα δόντια ενός άνδρα που δικάστηκε και καταδικάστηκε επειδή έσπασε τα δόντια ενός άλλου άνδρα στη διάρκεια καβγά. Συνήθης τακτική είναι επίσης να κόβονται τα χέρια των ληστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου