Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η Intel εξαγοράζει την McAfee για $7,7δις!

Η Intel ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της εταιρίας McAfee που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού ασφαλείας, έναντι ποσού $7,68 δις.


Με την κίνηση αυτή, βλέπουμε οτι η Intel θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλο τομέα εκτός από την κατασκευή επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οπότε υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να δούμε νέα προϊόντα hardware με ενισχυμένη ασφάλεια από την εταιρία όπως για παράδειγμα, 
επεξεργαστές με ενσωματωμένο chip ασφαλείας για καλύτερη απόδοση ή απλά νέα προγράμματα ασφαλείας για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 
Όπως και νά 'χει πάντως, η ασφάλεια είναι σίγουρα ο πρωταρχικός τομέας που απασχολεί το χώρο των υπολογιστών και η Intel με αυτή την συμφωνία πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά.

Τέλος το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, είναι να εγκριθεί η αγοροπωλησία και από το σύνολο των μετόχων μιας και τα Δ.Σ των δύο εταιριών έχουν έρθει σε συμφωνία, ενώ μετά και την επίσημη ολοκλήρωσή της η McAfee θα συνεχίσει να λειτουργεί ως θυγατρική εταιρία, η οποία πλέον θα ανήκει στο τμήμα της Intel Software and Services Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου