Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

52χρονος άνεργος πωλεί το νεφρό του στο ίντερνετ!

Είναι 52 χρονών. Λόγω της οικονομικής κρίσης έμεινε άνεργος και δεν ξέρει πως να ζήσει. Έτσι αποφάσισε να πωλήσει το νεφρό του για να βγάλει μερικά ευρώ!


Ο λόγος για έναν 52χρονο από την περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια της βορειοανατολικής Ιταλίας, που αποφάσισε να προσφέρει προς πώληση το νεφρό του, προκειμένου να βγει από την βαθιά οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε μετά την απώλεια της δουλειάς του.
 
Η εν λόγω αγγελία, παράνομη, φυσικά, βάσει του ιταλικού νόμου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σε ειδικό σάϊτ για αγοραπωλησίες κάθε είδους και κόστους.
 
Ο ιταλός μεσήλικας σ’ αντάλλαγμα για την προσφορά του νεφρού του, ζητούσε εκατό χιλιάδες ευρώ ή μια μόνιμη θέση εργασίας.
 
Το ειδικό τμήμα της αστυνομίας που παρακολουθεί το διαδίκτυο εντόπισε, όμως,την αγγελία, και ζήτησε αμέσως από την εταιρία που διαχειρίζεται το σάϊτ να «κατεβάσει» την συγκεκριμένη προσφορά.
 
Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών, ο 52χρονος εξήγησε ότι «όλα άρχισαν το Μάιο του 2009, όταν απολύθηκε από την θέση ανώτερου υπαλλήλου, στον διοικητικό τομέα, μιας ιδιωτικής εταιρίας της πόλης Ούντινε. Aιτία της απόλυσης, οι γενικευμένες περικοπές, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Από τότε, κάθε προσπάθεια με στόχο την πρόσληψή του σε κάποια άλλη επιχείρηση, αποδείχθηκε μάταιη.
 
Μετά την απόλυσή του, εξαιτίας των εντάσεων και των οικονομικών δυσκολιών, χώρισε και από την σύζυγό του και αναγκάσθηκε να νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα, είκοσι τετραγωνικών μέτρων, για να μπορεί να προσφέρει την αναγκαία μηνιαία διατροφή, στα δυο του παιδιά, τα οποία ακόμη δεν εργάζονται. Όταν, όμως, τα χρήματα που είχε στην τράπεζα τελείωσαν, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει και το μικρό, νέο του σπίτι, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει, παράλληλα, στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την οικογένειά του.
 
Η «προσφορά» του νεφρού, έναντι εργασίας, ή εκατό χιλιάδων ευρώ, ήταν η τελευταία λύση, συνέπεια της απελπισίας και της απόλυτης έλλειψης προοπτικής.
 
Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετά την διάσταση που δόθηκε στην όλη ιστορία, υπάρχουν, τώρα, κάποιες ελπίδες να ευαισθητοποιηθούν εταιρίες της περιοχής του Ούντινε, της Τεργέστης ή και της Βενετίας, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτόν τον ιταλό άνεργο, να ξαναμπεί, με αξιοπρέπεια, στην αγορά της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου