Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αυτό είναι το νέο Facebook Places!

To Facebook ανακοίνωσε κι επίσημα, οτι πρόκειται να εισάγει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να γνωστοποιούν και να μοιράζονται με τους φίλους τους, τη θέση που βρίσκονται.


Η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται Facebook Places και πρόκειται να κυκλοφορήσει την αρχικά μόνο στις ΗΠΑ, ως εφαρμογή του iPhone και σιγά σιγά θα γίνει διαθέσιμο για όλους τους χρήστες ενώ ήδη κατασκευάζονται και οι αντίστοιχες εφαρμογές για τα Blackberry και τα Android κινητά.



Το νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέπει στους χρήστες να σημειώνουν τα μέρη που έχουν πάει και στη συνέχεια να μοιράζονται τις πληροφορίες με τους φίλους, ή απλώς να καταγράφονται για προσωπική χρήση ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα έχει κάνει.

Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να αφήσουν τα σχόλια τους αλλά και διάφορες πληροφορίες για τα μέρη που έχουν πάει έτσι ώστε να διευκολύνουν τους φίλους τους σε περίπτωση που και αυτοί θέλουν να πάνε, ή ακόμα να προτείνει στους φίλους του τα πιο hot μέρη που έχει πάει.

Με αυτό τον τρόπο δίνετε στον κάθε χρήστη η ευκαιρία να συζητήσει για τα καλύτερα στοιχεία για παράδειγμα σε ένα μενού εστιατορίου, για ένα ξενοδοχείο, για μία παραλία ή για οτιδήποτε μπορεί να του έχει κάνει εντύπωση σε ένα μέρος.

Ο χρήστης εκτός από τα σχόλια θα μπορεί επίσης να κάνει tag οποιοδήποτε φίλο του βρίσκεται στο ίδιο μέρος, με την ίδια ευκολία που κάνει tag και στις φωτογραφίες.

Τέλος υπενθυμίζουμε οτι αν ένας χρήστης δεν θέλει να γνωστοποιεί σε όλους τις κινήσεις του, φυσικα μπορεί να ρυθμίσει ανάλογα το προφίλ του έτσι ώστε να απενεργοποιήσει άλλους χρήστες από το να τον κάνουν tag.

Το Facebook απο την πλευρά του πιστεύει πως παρόλο που μπορεί να μοιάζει σε κάποιους τρομακτικό να ξέρει κάθε κίνηση των χρηστών του, θα υπάρξουν πολλά πολλά πιθανά οφέλη για τους χρήστες από την νέα αυτή υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου