Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πανικός από επικίνδυνο ιό που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς!

Ο πιο επικίνδυνος ιός που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, έχει χτυπήσει τη Μ.Βρετανία με αποτέλεσμα να κλέψει 1.000.000€ από τραπεζικούς λογαριασμούς.



Ένας ιός τύπου “Trojan” χτύπησε στη Μ. Βρετανία περίπου 3.000 χρήστες που εξυπηρετούνται από τις on-line υπηρεσίες που προσφέρουν οι βρετανικές τράπεζες με αποτέλεσμα να δουν άδειους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και υπερχρεωμένες τις πιστωτικές τους κάρτες. 


Ο “Zeus v3”, όπως ονομάζεται κι επίσημα ο ιός, κατάφερε κι έκλεψε 675.000 λίρες δηλαδή περίπου 1.000.000€ από τους τραπεζικούς λογαριασμού 3000 χρηστών και μετά απ' αυτό χαρακτηρίστηκε ως ο πιο επικίνδυνος που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Ο νέος ιός σύμφωνα με τους ειδικούς, μία εξελιγμένη έκδοση ενός παλιού ιού που είχε εμφανιστεί πριν τρία χρόνια όμως μέχρι στιγμής όμως αυτός για την ώρα δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τους συνηθισμένους τρόπους αλλά, ούτε και να διευκρινιστεί πως ακριβώς μολύνει τον υπολογιστή και αυτό είναι που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας προτείνουν σε όλους τους χρήστες που έχουν Pc ή ακόμα και Mac, να ελέγχουν συχνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πάρουν κάθε πιθανό μέτρο ασφάλειας και να ελέγχουν συχνά καθώς και να εγκαταστήσουν ένα καλό Anti-virus μιας και υπάρχει φόβος για πιθανό κενό ασφαλείας σε όλα τα λειτουργικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου