Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Νομική διαμάχη Stig – BBC στο TOP GEAR

Για όσους παρακολουθούν το TopGear, το όνομα Stig δεν είναι άγνωστο. Για τους υπόλοιπους λοιπόν,

ο Stig είναι ο οδηγός που χρησιμοποιεί η σειρά για να κάνει τον γύρο στην πίστα που έχει διαμορφώσει με το αυτοκίνητο που έχει ως πρώτο θέμα στο εκάστοτε επεισόδιο. 




Ο Stig εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα στη σειρά, ορισμένες στιγμές γέλιου, αλλά πάνω απο όλα είναι ένα κόλπο marketing καθώς η ταυτότητα του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό που το ξέρουν μόνο οι κκ. Clarskon, May και Hammond καθώς και μερικά υψηλά ιστάμενα στελέχη του BBC. Και αυτό ακριβώς το γεγονός έχει πυροδοτήσει ώρες live και σελίδες online συζητήσεων απο τους φανατικούς της σειράς καθώς και την προσοχή των περιστασιακών φίλων της. 
Τώρα το BBC προσπαθεί ακολουθώντας την νομικη οδό να αποτρέψει τον Stig απο το να δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία του. Υποστηρίζει οτι κάτι τέτοιο θα ήταν παραβίαση του όρου του στο συμβόλαιο που λέει πως η ταυτότητα του πρέπει να μείνει κρυφή και επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη. Για την ιστορία, πριν απο τον λευκό Stig υπήρχε και ο μαύρος ο οποίος “σκοτώθηκε” όταν η Jaguar XJS του απογειώθηκε απο το deck ενός αεροπλανοφόρου και βυθίστηκε στη θάλασσα στο τέλος της δεύτερης season. Ο μαύρος Stig αποκαλύφθηκε οτι ήταν ο Perry McCarthy όταν το 2002 δημοσίευσε την δικιά του αυτοβιογραφία αφού φυσικά η θητεία του ως μαύρος Stig τελείωσε. Τώρα αν αυτό είναι πραγματική διαμάχη ή ένα ακόμα κόλπο απο την ευφυέστατη ομάδα του TopGear το αφήνω στην δικιά σου κρίση.

πηγή: http://www.autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου