Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πως πέθανε στ' αλήθεια η Μέριλιν;

'Ενας αυτόπτης μάρτυρας εμφανίζεται τώρα και περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της μεγαλύτερης σταρ.

Ο θάνατός της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας του Χόλιγουντ. Ήταν 5 Αυγούστου του 1962, όταν το πτώμα της Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ της Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 36 ετών, αλλά έμοιαζε να έχει ζήσει δέκα ζωές. Σαρανταοκτώ χρόνια μετά, μια μαρτυρία ρίχνει φως στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής της.

Το πρωινό του θανάτου της, το Associated Press έγραφε: «Η βασανισμένη σταρ κρατούσε στο ένα χέρι το τηλέφωνο. Ένα άδειο κουτί υπνωτικών χαπιών βρέθηκε δίπλα της».

Μια σειρά λεπτομερειών ήρθαν στη συνέχεια να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο: το γεγονός ότι η ηθοποιός ήταν γυμνή, το ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της το βράδυ του Σαββάτου -ώρες πριν βρεθεί νεκρή-, το ελικόπτερο που φέρεται να πετούσε πάνω από το σπίτι της, οι φωνές που ακούγονταν από το διαμέρισμά της.

Και η φωνή μιας γυναίκας που βρισκόταν σε κατάσταση υστερίας -τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γείτονες-: «Δολοφόνοι! Είσαστε δολοφόνοι! Είστε ικανοποιημένοι τώρα που πέθανε;»

Λίγα είναι γνωστά για τις τελευταίες ημέρες της ζωής της Μέριλιν Μονρόε. Το σίγουρο είναι ότι το Σαββατοκύριακο πριν από το θάνατό της το πέρασε στο Καλ Νέβα Λοτζ, στέκι μαφιόζων και διασήμων (ιδίως του Φρανκ Σινάτρα και της παρέας του).

Ήταν με τον Σινάτρα, άλλωστε, που η Μονρόε πέρασε εκείνο το Σαββατοκύριακο, καθώς και με άλλα μέλη του διάσημου Rat-pack: τον Ντιν Μάρτιν, τον Σαμ Ντέιβις Τζούνιορ, τον Πήτερ και την Κατ Κένεντι Λόφορντ. Και τον τζαζίστα Μπάντι Γκρέκο.

Για σχεδόν 50 χρόνια όλοι τήρησαν τους κανόνες της «Omerta», αποσιωπώντας τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους.

Πρόσφατα, όμως, ο Μπάντι Γκρέκο μίλησε στην εφημερίδα Daily Mail για τα γεγονότα εκείνου του Σαββατοκύριακου, του τελευταίου της ζωής της διάσημης ηθοποιού.

Η γυναίκα που θεωρείτο το απόλυτο σύμβολο του σεξ δεν ήταν σε καλή κατάσταση: πολλοί κατηγορούσαν για την κατάσταση αυτή τον Τζον και τον Μπομπ Κένεντι, με τους οποίους η Μονρόε διατηρούσε σχέση.

«Η Μέριλιν ήταν συντετριμμένη και πληγωμένη: θεωρούσε ότι οι Κένεντι την πετούσαν ο ένας στον άλλο σαν ένα κομμάτι κρέας» θυμάται ο Ρούπερτ Άλαν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ηθοποιού.

Η Μονρόε πίστευε ότι ο Μπόμπι Κένεντι θα άφηνε τη σύζυγό του για εκείνη, κάτι που όσοι τον γνώριζαν επέμεναν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει.

Η Μέριλιν θύμωσε. Είπε στον πρώην εραστή της ότι εάν ο Μπόμπι Κένεντι δεν αποφασίσει σύντομα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα λέει όλη την αλήθεια για τις σχέσεις της με τα αδέλφια Κένεντι.

Οι δύο πολιτικοί δεν θα την άφηναν να τους καταστρέψει την καριέρα: πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ζήτησαν από τον Φρανκ Σινάτρα να καλέσει στο Καλ Νέβα Λοτζ για να την πείσει να μη μιλήσει για τη σχέση της μαζί τους.

«Όταν έφτασε το Σάββατο, δεν θα πίστευες ποτέ ότι είχε έστω και ένα πρόβλημα στη ζωή της» θυμάται ο τζαζίστας Μπόμπι Γκρέκο.

Το ίδιο βράδυ, μια πιο σκοτεινή εικόνα της Μέριλιν άρχισε να αναδύεται. Έδινε μια συναυλία, όταν ξαφνικά όσοι βρίσκονταν στο χώρο σώπασαν. «Λες και κάποιος είχε σβήσει τον ήχο. Κοίταξα τον Φρανκ. Μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν έξαλλος, τα μάτια του δυο μπλε παγάκια».

Ο λόγος ήταν η Μονρόε. Είχε εμφανιστεί μεθυσμένη. «Τι στο διάολο κοιτάνε όλοι;» φώναξε.

Αργότερα το ίδιο βράδυ ο Φρανκ Σινάτρα και ο μαφιόζος Σαμ Τζιανκάνα φαίνεται πως επισκέφθηκαν το δωμάτιο της Μέριλιν Μονρόε. 

Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη εκεί δεν έχουν γίνει γνωστές, φαίνεται όμως πως ο Σαμ Τζιανκάνα και ο Φρανκ Σινάτρα «πότισαν» ουσίες τη Μέριλιν και επέτρεψαν τον βιασμό της από τον Τζιανκάνα και άλλους παρευρισκομένους. 

Είχαν μάλιστα αναθέσει σε κάποιον να φωτογραφίσει τα τεκταινόμενα, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκβιάσουν την διάσημη σταρ. 

Το φιλμ έδωσε ο Σινάτρα στον φωτογράφο Μπίλι Μπλούμφιλντ, ο οποίος όταν το εμφάνισε σοκαρίστηκε με τις εικόνες που αντίκρισε μέσα στον σκοτεινό θάλαμο. 
Την επόμενη ημέρα η Μονρόε επέστρεψε σπίτι της. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά θα ήταν νεκρή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου