Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Το ΔΝΤ απαιτεί απολύσεις στις ΔΕΚΟ

Ασφυκτική η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, με τους ελεγκτές να ρωτούν επανειλημμένα γιατί δεν μειώνεται το κόστος τους με απολύσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι το γεγονός ότι η τρόικα ζήτησε ιδιωτικοποίηση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ. Στο στόχαστρο βέβαια βρίσκεται κυρίως ο τομέας των Μεταφορών, δηλαδή ΟΣΕ και αστικές συγκοινωνίες. 

Σύμφωνα με το κύριο θέμα από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, στην τελευταία της επίσκεψη – και αυτήν που θα κρίνει την επόμενη δόση του δανείου – στη χώρα μας πίεσε ιδιαίτερα για “εδώ και τώρα” άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και αναδιαρθρώσεις που θα φτάνουν και σε απολύσεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ. Το γεγονός, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. 

Στις πιέσεις για τις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση απαντά ότι δεν προκρίνει απολύσεις και αντιπροτείνει μεταθέσεις υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Οι ελεγκτές πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξέφρασαν επανειλημμενα την απορία, γιατί αφού πρέπει παραύτα να μειωθεί το κόστος των ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση δεν προχωρά σε απολύσεις. 

Όσον αφορά τα κλειστά επαγγέλματα ο υπουργός Οικονομικών προωθεί νόμο – σκούπα για απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγεμάτων το φθινόπωρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου