Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Α. Λοβέρδος: Δεν καταργείται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Παράλληλα, προανήγγειλε εντός των επόμενων ημερών ελέγχους στην αγορά για την ανασφάλιστη εργασία, από μεικτά κλιμάκια.

Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ούτε και η διαιτησία, επανέλαβε από το Ηράκλειο ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τα Εργατικά Κέντρα και φορείς της Κρήτης. Παράλληλα, προανήγγειλε εντός των επόμενων ημερών ελέγχους στην αγορά για την ανασφάλιστη εργασία, από μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από τοπικά συνεργεία και επιθεωρητές από τα κεντρικά.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους προέδρους των εργατικών κέντρων Ηρακλείου και Χανίων, τον πρόεδρο των ξεναγών Ηρακλείου - Σαντορίνης και τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος της ΟΤΟΕ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη γύρω από τα εργασιακά.

"Μιλάτε για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Που το είδατε αυτό; Ο νόμος δεν το λέει πουθενά" - είπε ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι πουθενά δεν αναφέρεται απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που μένει είναι να καθοριστεί ο τρόπος προσφυγής - αυτό είναι το μόνο θέμα - στη διαιτησία" - είπε ο κ. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι η "διαιτησία" πρέπει να βασίζεται στην αρχή της αμεροληψίας και να απευθύνονται όλοι εκεί, νιώθοντας ότι θα βρουν δίκιο.

Δύο φορές απέκρουσα το ενδεχόμενο κατάργησης 13ου και 14ου μισθού" - ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. Ακόμη είπε ότι για το υπουργείο Εργασίας τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινά. Υπάρχει όμως η θέληση, η πίστη ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο" - ο υπουργός Εργασίας, κατά την έξοδό του από το ΕΚΗ.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός δεν ανήκει σε χώρους και είναι για τα προβλήματα και τα θέματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου