Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Diaspora, o νέος αντίπαλος του Facebook;


Το Diaspora είναι ένα project πάνω στο οποίο δουλεύουν 4 φοιτητές και πρόκειται να λειτουργήσει online μετά το φθινόπωρo


Αυτό που κάνει το Diaspora να ξεχωρίζει από το Facebook, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, δηλαδή οι πληροφορίες, τα μηνύματα, φωτογραφίες, τα διαχειρίζεται ο χρήστης και όχι το site δηλαδή παραμένουν αποθηκευμένα και κρυπτογραφημένα στον υπολογιστή του, σε αντίθεση με το Facebook, που αποθηκεύει αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των χρηστών στους δικούς του servers.

Τους τελευταίους μήνες, λόγω των πολύπλοκων αλλαγών στις ρυθμίσεις ασφαλείας αλλά και των όρων χρήσεων στο Facebook έχει προκληθεί μία τάση φυγής από ένα μέρος των χρηστών με αποτέλεσμα την έρευνα για εναλλακτικά site κοινωνικής δικτύωσης.


Πάνω σε αυτό θέλουν να πατήσουν και οι κατασκευαστές του 
Diaspora, προωθώντας το site τους ως τον ανερχόμενο αντίπαλο του Facebook αφού υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών καθώς και το σημαντικότερο που είναι η απουσία κεντρικού server που θα αποθηκεύει στοιχεία.

Τέλος αν σας φαίνεται οτι το 
Diaspora μπορεί να κατατροπώσει το Facebook με όλα αυτά που προσφέρει τότε μπορείτε να γίνεται χορηγοί στη δημιουργία του όπως έκανε άλλωστε και ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, σύμφωνα με δήλωσή του...


Diaspora: Personally Controlled, Do-It-All, Distributed Open-Source Social Network from daniel grippi on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου