Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

2.250 γιατροί με λογαριασμούς από 1 ως 10 εκατομμύρια ευρώ

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων από γιατρούς που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία ή απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που πραγματοποιήθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο έως σήμερα.

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έπεσαν χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ και με ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. 

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία. Σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν και σε 10 εκατ. ευρώ. 

Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το «πόθεν έσχες». Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι καταθέσεις αυτές είτε προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών. 

Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, στις οποίες θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου