Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πόρισμα-φωτιά του ΣΔΟΕ «τορπιλίζει» το Πολεμικό Ναυτικό

Αναφορά-βόμβα του ΣΔΟΕ, έχει φθάσει στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου. Τεράστιες διαφορές σε τιμολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, το οποίο πριν από ένα μήνα έκανε έφοδο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συγκέντρωσε υλικό για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων και τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών έχει εντοπίσει: 



- Τιμολόγια ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρείες του εξωτερικού προς τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για «παροχή υπηρεσιών», οι οποίες αμφισβητούνται από το ΣΔΟΕ. 

- Τα χρήματα αυτά διακινούνταν μέσω ελληνικής εταιρείας η οποία συνεργαζόταν με εταιρεία που είχε έδρα στη Κύπρο. Τα πρόσωπα που εμφανίζονται να εκπροσωπούν αυτές τις εταιρείες, είχαν σχέσεις με τις εταιρείες που είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων του ΠΝ. 

- Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των φρεγατών, το ΣΔΟΕ, έχει εντοπίσει τεράστια οικονομική διαφορά σε τιμολόγιο ύψους 23.000.000 ευρώ . Η διαφορά προέκυψε από το τιμολόγιο της εταιρείας και το αντίστοιχο τιμολόγιο που κατέθεσε το Πεντάγωνο. 

- Επίσης το ΣΔΟΕ διερευνά το ρόλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών οι οποίες ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΛΗΜΝΟΣ-ΕΛΛΗ. 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις αξιωματικών του ΠΝ που απομένουν για να ολοκληρωθεί η έρευνα θα ρίξουν κι άλλο φως στις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών. 

Τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν τις περιόδους υπουργίας των Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο.

Απαντώντας στα κυριακάτικα δημοσιεύματα ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι «η επιχειρούμενη σύνδεση" του ονόματος του "με συναλλαγές μεταξύ ιδιωτικών εταιριών (ναυπηγεία Σκαραμαγκά και off-shore εταιριών) είναι όχι μόνο απόλυτα αβάσιμη και αυθαίρετη, αλλά και άκρως συκοφαντική". Ο πρώην υπουργός καταγγέλει την "προσπάθεια δυσφήμισης" του "όπως και την προφανή πηγή προέλευσης και υποκίνησης για τις σκοπιμότητες που υπηρετεί" και καταλήγει λέγοντας ότι "Θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα που διεξάγουν η δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές ώστε να χυθεί άπλετο φώς σε αυτές τις υποθέσεις".

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του, σε δήλωση του κάνει λόγο για «τορπίλη λάσπης» και «κατασκευασμένους εντυπωσιακούς πρωτοσέλιδους τίτλους στη βάση αυθαιρεσιών και διαστρεβλώσεων πάνω στην έκθεση του ΣΔΟΕ για τα προγράμματα των υποβρυχίων και των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού», που επιδιώκουν, όπως αναφέρει, την προσωπική στοχοποίηση και την πολιτική του σπίλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου